Schurk en familieman Ludo Sanders: Hoe heeft het zo ver kunnen komen?
Bron: RTL / Geert de Lange

Schurk en familieman Ludo Sanders: Hoe heeft het zo ver kunnen komen?

Geschreven door Sandra van Duijvenvoorde Laatste update:

Wie weleens naar GTST kijkt of gekeken heeft, kan zich de serie vast niet voorstellen zonder Ludo Sanders. De keiharde zakenman, maar ook familieman in hart en nieren is toch wel hét personage van de serie. Maar hoe is hij eigenlijk in de serie terecht gekomen? En in welke benarde situatie heeft hij zichzelf nu toch weer gebracht?

Het begin

Ludo Sanders kwam in 1996 in de serie (seizoen 6) na een zware jeugd, een paar schurkenpraktijken en een tijdje als kunstkenner te hebben gewerkt. Hij komt Meerdijk in als een rijke man en gaat daar werken bij Van Houten International. Al snel wordt duidelijk dat Ludo Sanders een bijzonder personage in de serie gaat worden. Hij verslindt vrouwen en neemt het ene na het andere bedrijf over. Toch is er één vrouw waar hij altijd weer bij terugkomt, wat er ook gebeurt: Janine Elschot. 

Goede tijden, slechte tijden

Ludo doet de naam van de serie echt eer aan. Als ik spreek over zijn goede tijden, dan heb ik het over zijn familiehart en de momenten die zij samen beleven. Vrienden en familie zal hij nooit bewust iets kwaads aandoen. Toch kent Ludo ook genoeg slechte tijden, wat hem op dit moment lijkt te nekken. Vooral op zakelijk gebied kan de schurk in Ludo zich ontpoppen als iets of iemand hem in de weg zit.

Hier zomaar even een lijstje van mensen waarmee Ludo weleens in de clinch heeft gelegen: Dian Alberts, Huib van Groeningen, Bowien Galema, Maximiliaan Sanders, Stefano Sanders, Nick Sanders, Marcus Sanders, Roxy Belinfante, Martine Hafkamp, Yasmin Fuentes, Isabella Kortenaer, Bing Mauricius, Maxime Sanders, Reinier Veltman, Bill Norris, Carmen Vermeer, Rob Bekkers, Henk Visser, Billy de Palma en Richard van Nooten. Deze laatste is de oorzaak van de staat waarin Ludo zich nu verkeerd. 

Hoe gaat het nu verder?

Op dit moment gaat het niet zo goed met Ludo. Hij is net weer terug in Meerdijk nadat hij wekenlang vast heeft gezeten op een verlaten booreiland midden op zee. Hier is hij terecht gekomen nadat hij tijdens een worsteling met zijn kleinzoon Valentijn overboord is geslagen. Ludo en Valentijn hadden ruzie om een schilderij en even lijkt het erop dat we Ludo nooit meer terug gaan zien. Maar niets is minder waar, want wat denk je nou zelf? Ludo uit de serie? Nooit.

Ludo heeft zijn ware Robinson laten zien en is inmiddels gelukkig gevonden door zijn grote liefde Janine. Toch lijkt het nog niet zo goed met hem te gaan. Hij lijkt zijn draai nog niet echt te kunnen vinden thuis en praat veel in zichzelf. Zal hij ooit nog weer de oude worden? Of zal hij het licht hebben gezien en vanaf nu geen foute dingen meer doen?