René wilde met sterke groep naar finale Big Brother: 'Niet de bedoeling om kampen te maken'
Bron: RTL / Ingo Calí

René wilde met sterke groep naar finale Big Brother: 'Niet de bedoeling om kampen te maken'

Geschreven door Pim van Dinten Laatste update:

De 29-jarige Nederlander René uit Hoorn verliet afgelopen donderdag als derde man het Big Brother-huis. Na twee weken kwam er voor hem een einde aan zijn Big Brother-avontuur. René was al eerder genomineerd samen met Els, toen mochten zij beide blijven. Deze keer overleefde René het helaas niet. Liese en Naomi kregen een nieuwe kans van de Big Brother kijkers. “Ik wist dat je een bepaalde gunfactor nodig zou hebben, omdat ze niet veel van je hebben gezien”, blikt René terug.

Hoe voelde het om Big Brother te moeten verlaten? 

Niet als een heel zwaar probleem. Uiteindelijk weet je dat je twee weken aaneengesloten genomineerd bent. Het publiek moet je leren kennen en dan moet je genoeg zijn opgevallen. Dit was in de eerste week met de nominatie versus Els nog niet het geval en in de ronde met Liese en Naomi ben ik verslagen door twee sterke en mooie karakters.

Zag je het aankomen dat het publiek jou naar huis stuurde?

Ik wist dat je een bepaalde gunfactor nodig zou hebben omdat ze niet veel van je hebben gezien. Ik neem het de keuze van het publiek niet kwalijk.

Door het vrijwillige vertrek van Theo kreeg je een extra week in het Big Brother-huis. Heb je je afgelopen week anders gedragen?

Zeer zeker. Vooral in de week na het vertrek van Theo merkte je ook de dynamiek in de groep veranderen. Mensen in het huis leerden mij kennen en hebben ook aangegeven met welke redenen mij te hebben genomineerd in week 1 en gaven aan daar nu niet meer achter te staan.

Hoe heb je het Big Brother-avontuur ervaren?

Heel leuk maar ook heel pittig. Mensen buiten het hek zullen nooit begrijpen hoe het leven is zonder externe prikkels. De telefoon mis je het minst maar je geliefden dus echt meer dan verwacht. Een dag in het huis minus de uren slaap is lang. In mijn optiek hadden we ook wat meer individueel mogen worden uitgedaagd.

Wat was je tactiek? Op welke manier hoopte jij de finale te bereiken?

Mijn tactiek was om mensen te leren kennen en met een sterke groep de opdrachten in te gaan en richting finale te sprinten. Dit zou kunnen betekenen dat de slechtste van de opdracht wel eens die week zou kunnen afvallen. Mijn tactiek was zeker niet om twee kampen (NL/BE) te maken, zoals Els en Nathalie wel initieerden.

Wat was je favoriete moment in het Big Brother-huis?

Dat zijn er meerdere. Het vuurwerk dat werd afgestoken buiten het huis door mijn vrienden waar Theo onterecht dacht dat dit voor hem was. Hij noemde dat in het huis zelfs zijn mooiste moment haha. Maar ook het feest na het mogen blijven in de eerste nominatieronde. En de evenwicht challenge met Naomi.

Wat is je meegevallen? En wat is je tegengevallen?

Het eten is mij meegevallen. Ik heb met Nick niet een persoonlijke klik gehad in het huis maar hij is een goeie chef. En wat mij is tegengevallen zijn de hoeveelheid uren die je in een dag hebt als de externe prikkels wegvallen.

Wat heb je het meest gemist?

In de eerste paar weken hadden wij geen snacks in het huis. Wij fantaseerden dan ook vaak over burgers of chips. Ook muziek was een erg gemis. Naast mijn vrienden, familie en vriendin natuurlijk.

Wat is het eerste dat je gedaan hebt toen je het huis verliet?

Mijn vriendin een dikke kus gegeven, en haar gezegd hoeveel zij voor mij betekent. Thuis een warme douche genomen en lekker gaan slapen zonder camera’s op de kamer.

Wat zou je anders gedaan hebben als je het over zou kunnen doen?

Ik zou met de kennis van nu wat directer mijn plek hebben opgeëist in plaats van te kijken wat mijn rol zou kunnen zijn in een bestaande groep.

Als er nog een mogelijkheid komt om terug te keren, zou je dat dan doen?

Altijd. Het spel speel je om te winnen dus een kans om weer mee te kunnen doen dien je altijd te pakken.

Mochten er nog nieuwe bewoners komen, heb je dan nog tips voor ze?

Vertrouw op je gevoel, laat je niet leiden door nominatie afspraken en vooral geniet van de opdrachten die Big Brother je geeft.

Wie hoop je dat Big Brother 2021 gaat winnen?

Van mij mag Jowi de prijs ophalen maar ik gun het mijn maatje Jill ook.

Blijf je jouw ex-huisgenoten elke avond op tv volgen?

Niet elke avond maar ik zal zeker de live-shows en social media kanalen blijven volgen.

Niks missen van Big Brother 2021? Word lid van onze Facebook-groep!