GTST Klassiekers: Dorothea ijskoud vermoord door grootste kindervriend

Geschreven door Sebastiaan Boers

Iedere dinsdag blikt Showbizznetwork.nl terug op 30 jaar GTST. Welke gebeurtenissen hebben grote impact gehad in Meerdijk? Wij maken een reis terug in de tijd. Vandaag naar 2008.

Het was één van de meest geliefdste inwoonsters ooit: Dorothea. Zij was de moeder van Bing en was getrouwd met haar grote liefde Jef. Haar kijk op de wereld was met recht uniek te noemen. In het begin was ze een ‘last’ voor Meerdijk. Maar al snel veranderde dat in liefde voor de kleurrijke vrouw. Bing mocht zich gelukkig prijzen met zo’n moeder

‘Sinterklaas is nooit meer hetzelfde’

Het gaat slecht met Dorothea. Ze heeft allerlei nachtmerries en denkt een geest te zien rondspoken. Het zou gaan om de geest van René. Maar het ging niet om een geest, het ging om de échte René. Janine, Barbara, Laura en Dorothea raakten betrokken bij een ongeluk met René. Hij kwam lelijk ten val en leek te zijn overleden. 

Om de politie niet in te schakelen besloten de vier vrouwen samen te werken. Het lichaam van René moest weg. Dus werd René begraven in de tuin van de Rozenboom. Niemand mocht weten wat zij hadden gedaan. Alleen was René wel echt overleden? Hij leek nog te bewegen toen hij onder de grond kwam te liggen. 

‘Slapeloze nachten voor Dorothea’

Iedereen gaat ‘vrolijk’ verder met leven. Alleen Dorothea heeft grote moeite met het normale leven. Zij besluit om Jef in vertrouwen te nemen. Hij weet niet wat hij hoorde. Is zijn vrouw een moordenaar? Plus Janine, Barbara en Laura? Hij besluit om zijn mond te houden. Hierdoor lijkt Dorothea langzaam te zijn opgelucht. Totdat ze denkt de geest van René te zien… 

René blijkt helemaal niet dood. Sterker nog, hij is springlevend. Hoe hij uit het graf is gekomen ons nog altijd een raadsel. Hij is woedend en wil wraak op de vier vrouwen. Als eerste heeft hij het op Dorothea gemunt. Rond Sinterklaas slaat hij dan ook genadeloos toe. Zijn wraak is zoet, heel erg zoet. 

‘Een gifzwarte dag voor Meerdijk’ 

Nadat René als Zwarte Piet Dorothea slaapmiddel heeft toegediend, gaat het snel. De auto waarin Dorothea zat raakt betrokken bij een ongeluk. Onderweg naar het ziekenhuis overlijdt de meest geliefde vrouw van Meerdijk. Het was voor ons een shock dat zij op deze manier de soap moest verlaten.

Wij dachten dat met de dood van Dorothea een einde aan René kwam. Maar helaas was dat niet het geval. Hij wilde op alle vier vrouwen wraak nemen. Hij had zelfs een volgorde in gedachten. Wie zou het volgende slachtoffer worden? Hoe werd René eigenlijk gestopt en door wie? Hierover meer informatie in de volgende GTST Klassieker. Want over René valt nog veel meer te vertellen!