De spanning loopt hoog op bij deze horror-podcasts
Bron: Pixabay

De spanning loopt hoog op bij deze horror-podcasts

Geschreven door Laatste update:

Heb je zin om een avond te griezelen, maar heb je alle thriller/horrorfilms al meerdere keren gezien? Pak je popcorn er alvast maar bij want wij hebben speciaal voor jou een podcastlijst samengesteld met de meeste spannende verhalen, waar je alleen of met je vrienden naar kunt luisteren... Durf jij het aan? 

1. Duister de Podcast

In deze Nederlandse podcast nemen de hosts Daphne en Kimberly je mee in de duistere wereld van true crime en paranormale zaken. Er wordt onder andere gesproken over demonen, uitzonderlijke interessante sterfgevallen, ongelukken en ander narigheid. 

2. Sorry voor mijn Broertje

In deze zevendelige podcast van 3FM en de KRO-NCRV nemen Sjoerd Litjens en Jan Paul de Bondt, in samenwerking met het Lectoraat Kennisanalyse Sociale Veiligheid van de Hogeschool Utrecht je mee in de levensverhalen van Nabil en Nahib. Hoe is het mogelijk dat de ene broer een voorbeeld voor zijn generatie is en de ander een nachtmerrie. 

3. De Willem Podcast

Eens per week word je door Harry Lensink en Marian Husken bijgepraat over de wereld van de georganiseerde misdaad. Zij volgen al jaren het dossier Willem Holleeder en andere crimezaken. De Willem Podcast wordt geproduceerd door Dag en Nacht Media.

4. Baking a Murder 

Wanneer horrorfilms/boeken en psychologische thrillers jouw guilty pleasure zijn, dan ben je bij deze podcast op het juiste adres. In deze Engelstalige podcast word je door storyteller Stephanie Soo meegenomen in de spannendste verhalen.

5. The No Sleep Podcast

Wanneer je echt een avond wil griezelen is deze podcast een echte aanrader. In deze Engelstalige podcast verteld de host David Cummings fictieve horrorverhalen. De NoSleep Podcast is een veel bekroonde anthologieserie van originele horrorverhalen, met spannende achtergrondmuziek om de angstaanjagende verhalen te versterken. 

6. Haunted Places: Ghost Stories

Lichten die uit zichzelf aan en uit gaan, tikkende geluiden en onverwachts een koude luchtstroom om je heen. De Engelstalige gastheer Alastair Murden neemt je mee in de meest angstaanjagende verzameling spookverhalen van over de hele wereld. 

Van welke podcast heb jij de hele nacht wakker gelegen? Laat het ons weten via Facebook!