‘Uitzendingen RTL Boulevard voorlopig niet vanaf het Leidseplein’
Bron: RTL

‘Uitzendingen RTL Boulevard voorlopig niet vanaf het Leidseplein’

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De uitzendingen van RTL Boulevard worden voorlopig niet meer uitgezonden vanaf het Leidseplein in Amsterdam. Dat bevestigen meerdere bronnen aan het Algemeen Dagblad. Het vertrek volgt nadat gisteren de uitzending vanwege een ernstige dreiging niet doorging. Ook werd afgelopen dinsdag misdaadjournalist Peter R. de Vries kort na de uitzending neergeschoten op straat. 

RTL heeft vanwege de ernstige dreiging besloten om de aankomende uitzendingen niet vanaf het Leidseplein te presenteren, schrijft het AD. Meerdere onafhankelijke bronnen melden dat aan de krant. Een woordvoerder van RTL kan het nieuws tegenover Showbizznetwork.nl niet bevestigen.

Zaterdag werd de uitzending gestaakt op advies van de Amsterdamse driehoek. “We hebben informatie gekregen van de Driehoek van Amsterdam. Dat heeft ons doen besluiten om vanavond niet live uit te zenden vanaf het Leidseplein. Vanavond zenden we een herhaling uit van woensdagavond, de ode aan Peter. Over hoe we morgen verder gaan, zijn we nu in overleg. Veiligheid staat boven alles.”, liet RTL in een reactie weten. 

Volgens RTL Nieuws gaat het om een serieuze dreiging uit de hoek van georganiseerde misdaad. RTL heeft op basis daarvan besloten de uitzending zaterdag te staken. De zender kwam met een herhaling van afgelopen woensdag, waarin een ode werd gebracht aan Peter R. de Vries.