Ook vandaag geen uitzending RTL Boulevard
Bron: RTL

Ook vandaag geen uitzending RTL Boulevard

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL heeft besloten om ook vanavond de live-uitzending van RTL Boulevard te schrappen. Gisteren werd de uitzending ook geschrapt vanwege een ernstige dreiging.  “Er is vandaag uitgebreid gesproken met de autoriteiten en de Driehoek van Amsterdam. Door de extra veiligheidsmaatregelen was het mogelijk om vanavond weer vanuit Amsterdam uit te zenden, maar wij hebben zelf besloten vandaag het team van RTL Boulevard rust te geven.", laat RTL weten in een statement.

RTL laat weten de uitzendingen van Boulevard maandag te hervatten. "We stellen alles in het werk om de uitzendingen vanaf maandag 12 juli aanstaande te hervatten.". RTL benadrukt dat er geen mededelingen worden gedaan over de maatregelingen rondom het programma. Het is ook niet bekend of de uitzendingen worden hervat vanaf het Leidseplein. "We doen vanuit veiligheidsoverwegingen geen verdere uitspraken over locaties en maatregelen." 

"Nederland is een vrij land en onafhankelijke media zijn essentieel voor het functioneren van onze rechtstaat. Wij blijven vechten om die rol te vervullen, zeker ook met RTL Boulevard, en zijn heel trots op het team dat met dezelfde overtuiging en gedrevenheid de draad morgen weer oppakt. We willen iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen. Het is hartverwarmend en geeft ons kracht. Kracht wensen wij ook Peter en zijn naasten toe."

Gisteren werd de uitzending gestaakt op advies van de Amsterdamse driehoek. Op de plek van RTL Boulevard wordt vanavond een herhaling van het programma Voor Hetzelfde Geld uitgezonden.

Lees ook: ‘Uitzendingen RTL Boulevard voorlopig niet vanaf het Leidseplein’