De 6 meest hilarische momenten uit De Oranjezomer
Bron: Talpa / William Rutten

De 6 meest hilarische momenten uit De Oranjezomer

Geschreven door Daniël Schalk

Na 91 afleveringen komt er morgen een einde aan De Oranjezomer. Kijkcijferrecord na kijkcijferrecord werd op SBS6 verbroken, maar na ruim twee maanden zit er na zondagavond écht op voor Wilfred, Johan, René en Hélène. Wij zetten de leukste momenten van De Oranjezomer op een rij!

1. Huwelijksaanzoek

Als de mannen één ding hebben geleerd, dan is het dat op live-televisie echt álles kan gebeuren. Dat hebben de mannen onder lijve ondervonden toen een man in het publiek zijn vrouw ten huwelijk wilde vragen. Alleen was die vrouw niet in de studio, maar aan het bridgen. En dat bleek toch een stuk belangrijker.

2. Frikandel met oogjes

Alles en iedereen werd deze zomer gefileerd door Marcel van Roosmalen. Onder andere koning Willem-Alexander, Jan Joost van Gangelen en zelfs de kijkers waren een keer het onderwerp. Zijn grootste slachtoffer was Wolter Kroes, die hij een ‘frikandel met oogjes’ noemde. Het werd een hele soap.

3. Oh Louis

Er zijn veel mensen langsgekomen, waaronder Youp van ‘t Hek. Hij is duidelijk geen vaste VI-kijker, want het lied uit Hoge Bomen voor Louis van Gaal had hij nog nooit gehoord. Het is al honderden keren vertoond in VI en kon ook in De Oranjezomer niet uitblijven toen Van Gaal werd bevestigd als nieuwe bondscoach.

4. Jacques Brinkman

Wanneer is het een goed idee om de appjes van je zoon op tv voor te lezen? Nooit. Toch dacht oud-hockeyer Jacques Brinkman daar anders over. Zijn zoon Thierry speelt in Oranje en uitte tegenover zijn vader kritiek op de coach. Deze appjes besloot Jacques te delen. Een dag later volgde excuses, en terecht.

5. Personeelszaken

Als je twee maanden lang iedere dag een tv-uitzending maakt (en tijdens het EK zelfs twee op een dag), dan heb je geen tijd meer over om buiten de uitzending om de personeelszaken te bespreken. Wat doe je dan? Je doet het live op televisie. En zo veranderde De Oranjezomer in een aflevering van Vermist.

6. Hélène Hendriks

De ster van De Oranjezomer was toch wel Hélène Hendriks. De afgelopen week schitterde zij als presentatrice, maar tijdens het EK volgde zij Oranje - geboycot of niet - op de voet. En als je Hélène dan in het echt tegenkomt, dan wil je natuurlijk op de foto! Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Wat is jouw favoriete moment? Laat het ons weten via Facebook!