VTM komt vanavond met Nederlandse serie Red Light
Bron: BNNVARA

VTM komt vanavond met Nederlandse serie Red Light

Geschreven door Pieter Jongsma

VTM gaat de Nederlandse succesvolle serie Red Light vanaf maandag uitzenden. Het programma start maandag 30 augustus na het programma SnackMasters bij VTM. In Red Light spelen Carice van Houten (Sylvia), Halina Reijn (Esther) en Maaike Neuville (Evi) drie vrouwen met heel verschillende achtergronden wiens levens vervlochten raken. Sylvia, een prostituee, werkt in een bordeel met haar vriend en pooier, Esther is een bekende sopraanzangeres uit een welgesteld milieu en Evi is een gedreven politieagente die een grote zaak probeert te combineren met haar gezinsleven. 

Andere castleden zijn Geert van Rampelberg, Koen de Bouw, Ruth Becquart, Joren Seldeslachts, Sofie Decleir en Jacob Derwig. Het idee voor de serie is van Carice van Houten en Halina Reijn, ontstaan vanuit hun fascinatie voor het wereldwijde probleem van prostitutie en mensenhandel waar niemand de oplossing voor weet. De serie Red Light heeft al verschillende prijzen gewonnen en kreeg lovende reacties.

Red Light is vanaf maandag 30 augustus om 21.50 uur te zien bij VTM. In Nederland is het hele seizoen te zien via NPO Start.