Eerste uitzending VTM NIEUWS vanuit nieuwe studio in Antwerpen
Bron: VTM

Eerste uitzending VTM NIEUWS vanuit nieuwe studio in Antwerpen

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De Vlaamse nieuwsrubriek VTM NIEUWS komt vanaf vandaag vanuit hun gloednieuwe tv-studio in Antwerpen. Na 31 jaar verruilt VTM haar nieuwsstudio in het Belgische Vilvoorde voor een gloednieuwe studio in het DPG Media-gebouw in Antwerpen. De eerste uitzending is vanmiddag om 13:00 uur.

Vanmorgen werd de studio officieel geopend door de VTM NIEUWS-hosts in aanwezigheid van de Vlaamse minister-president Jan Jambon en minister Benjamin Dalle van Media. “We hebben alle ‘nieuwsberoepen’ nu onder één dak: video, tekst en audio komen samen”, zegt Christian Van Thillo, CEO van DPG Media.

De verhuizing maakt onderdeel uit van de lancering van News City, de samenwerking tussen de nieuwsredacties van HLN, VTM NIEUWS en de magazines van DPG. “VTM NIEUWS kan nu rekenen op een nog grotere groep van specialisten en deskundigen”, zegt Nicholas Lataire, adjunct-directeur van News City.

In de nieuwe studio van VTM NIEUWS, die bestaat uit twee verdiepingen, staan acht videowalls. De studio is een ontwerp van Jago Design uit Londen, het bedrijf dat studiodecors ontwerpt voor nieuwsorganisaties als de BBC en Sky News. Het decor in Vilvoorde was ook een ontwerp van Jago Design.

Vanmiddag om 13:00 uur presenteert Freek Braeckman de eerste nieuwsuitzending vanuit de nieuwe studio. Het VTM NIEUWS is elke dag te zien op VTM.