Vanavond op tv: Matthijs en Rob reizen door de stad van de liefde
Bron: Floris van Bergen

Vanavond op tv: Matthijs en Rob reizen door de stad van de liefde

Geschreven door Pieter Jongsma

Matthijs van Nieuwkerk en Rob Kemps komen vanavond met het nieuwe tv-programma Chansons! In de muzikale vierluik over de liefde en het leven laten Matthijs en Rob de kijkers kennismaken met de muziek van o.a. Édith Piaf, Jacques Brel, Serge Gainsbourg en Charles Aznavour. Struinend door de straten van Parijs gaan Rob en Matthijs samen op zoek naar de verhalen achter het 'chanson' en zien we tijdens hun ontdekkingstocht de stad door hun ogen. 

Matthijs heeft zin in het programma. 'Samen met boy-wonder Rob Kemps over de grote boulevards van Parijs wandelen terwijl we 'Le Poinconneur des Lilas' van Serge Gainsbourg zingen… Moet ik nog meer zeggen? Leve Chansons! En leve Rob.'

In de eerste aflevering staat het thema 'Parijs' centraal. Rob laat Matthijs de plek zien waar hij ooit vier maanden lang een kamertje huurde om zich de Franse taal en cultuur eigen te maken. Ook wordt de kijker meegenomen naar de plekken die het leven van Édith Piaf hebben getekend. Barbara Pravi vertelt waar een goed chanson volgens haar aan moet voldoen en Matthijs vertelt Rob over zijn eerste herinneringen aan Parijs.

CHANSONS! is vanaf vrijdag 17 september wekelijks te zien om 21.30 uur bij BNNVARA op NPO 1.