Irma Sluis maakt tv-programma voor doven en slechthorenden
Bron: Stijn Ghijsen

Irma Sluis maakt tv-programma voor doven en slechthorenden

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Irma Sluis gaat samen met radio-dj Igmar Felicia het eerste Nederlandse televisieprogramma met dove en slechthorende kandidaten maken. Dat maakte KRO-NCRV bekend. In het NPO-programma Hands Up gaan zes duo's, bestaande uit teams van dove en slechthorende kinderen en bekende Nederlanders, opdrachten uitvoeren. Daarbij mogen zij alleen praten in gebarentaal. In elke team kan de deen alles horen en de andere niets of nauwelijks iets.  

Elke week valt een duo af tot uiteindelijk één duo zich de winnaar mag noemen van Hands Up 2021. Met Hands Up wil KRO-NCRV een brug bouwen tussen alle dove, slechthorende en horende mensen in onze maatschappij.

Irma heeft zin in haar eerste tv-klus. “Ik vind het een eer te mogen meewerken aan dit programma. Zo leuk om te zien hoe enthousiast, respectvol en geïnteresseerd iedereen is, voor en achter de schermen!” Naast het tv-programma kan iedereeen ook online op de site gebaren leren. Ondere andere Jamai Loman, Daniel Lippens en Esmee van Kampen zijn te zien in het programma.

Hands Up is vanaf zaterdag 13 november om 18.35 uur te zien op NPO Zapp.