Muziek Releases: Mooi Wark, Bram Fidder, Dotan & Ellie Goulding

Muziek Releases: Mooi Wark, Bram Fidder, Dotan & Ellie Goulding

Geschreven door Valérie Jonkers Laatste update:

Elke woensdag maakt Showbizznetwork.nl een selectie van de opvallendste muziek releases.

Mooi Wark - Oh Irma

De Drentse band Mooi Wark heeft een nummer gemaakt over gebarentolk Irma Sluis. Elke dinsdag zitten er miljoenen mensen voor de buis voor de persconferenties van het kabinet over de corona-maatregelen, maar alle ogen zijn gericht op Irma. In het nummer Oh Irma betuigt Mooi Wark de liefde aan de bekendste gebarentolk van Nederland. De band uit Drenthe vraagt Irma in het nummer om een bijzonder gebaar, waarmee zij kenbaar maakt dat de liefde wederzijds is. Het nummer is op YouTube al een ware hit.

Bram Fidder - Perfect love

Op zijn 8ste begint de Nederlandse dj Bram Fidder uit Nunspeet al met drummen. Zijn droom is om na het afronden van zijn middelbare school naar het conservatorium te gaan om te drummen, maar zijn leven neemt een onverwachte wending als hij begint met plaatjes draaien. Nu is daar zijn nieuwe nummer Perfect Love. Zijn stijl is het best te omschrijven als fijne melodische House/Tech-House en Deep-House.

Phoebe Bridgers - I see you

Phoebe Bridgers heeft vorige week haar nieuwe nummer I see you gereleased. De 25-jarige zangeres groeide op in het Amerikaanse stadje Pasadena, niet ver van haar huidige woonplaats Los Angeles vandaan. De showbizz werd haar met de paplepel ingegoten. Haar vader is een machinist en bouwt decors voor films en televisie. In 2017 bracht Phoebe haar debuutalbum Stranger in the Alps, die zeer goed ontvangen door de critici. Het album werd een jaar later door de website Pebbal zelfs uitgeroepen tot het beste album van 2017.

Dotan - No Words

Dotan is weer helemaal terug van weggeweest. De singer-songwriter heeft een roerige periode achter de rug, maar hij heeft de 'trollenleger-gate' achter zich gelaten en komt nu met een fantastische nieuw nummer, genaamd No Words. Zijn comeback met het nummer Numb was al een grote hit en nu komt hij met een gloednieuw album, waar het nummer No Words ook op te vinden is. Dotan heeft al een lange weg achter zich. In 2014 bracht hij zijn eerste zelfgeproduceerde studioalbum 7 Layers uit uit, maar nu is daar No Words.

Ellie Goulding - Power

Powervrouw Ellie Goulding is terug met nieuwe muziek. Afgelopen weekend heeft de Britse singer-songwriter haar nieuwe single Power uitgebracht. Het nummer gaat over een jongen, die ze besluit te laten gaan. Ellie wierf internationale bekendheid door het winnen van de Critics Choice Award op de BRIT 2010. Een jaar eerder tekende ze bij Polydor Records, waar ze in 2010 haar eerste studioalbum Lights uitbracht.