Journalist Thomas van Groningen naar WNL
Bron: YouTube

Journalist Thomas van Groningen naar WNL

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Politiek journalist Thomas van Groningen gaat exclusief aan de slag voor de NPO. Hij heeft vandaag een contract getekend bij Omroep WNL. Dat heeft de omroep vrijdag laten weten. Thomas gaat voor de talkshow Op1 aan de slag als verslaggever, daarnaast schuift hij regelmatig aan in het programma. Van Groningen werkt momenteel voor BNR Nieuwsradio en was regelmatig te zien in De Oranjezomer.

“De komst van Thomas betekent een verdere versterking van de politieke redactie van Op1”, zegt Bert Huisjes, hoofdredacteur van WNL. “Hij doet straks als camjo verslag voor alle deelnemende omroepen. Een eigen man in Den Haag die in de wandelgangen politici bevraagt, debatten en kwesties volgt, en ons op spannende momenten bijpraat, past in onze gezamenlijke ambities.” Andere politieke journalisten en duiders blijven eveneens aanschuiven bij de talkshow.

“Ik zie er naar uit om voor Op1 bij alle belangrijke politieke momenten te zijn, om dat in beeld te brengen en om dat op een heldere manier aan het einde van dag uit te leggen. En het is een eer om aan te sluiten bij zo’n goede redactie”, zegt Thomas van Groningen. Vorige week haalde de omroep Fidan Ekiz en Sven Kochelmann binnen. Ekiz en Kochelmann zijn vanaf januari ook te zien bij Op1.