Amber Brantsen aan de slag voor Viaplay
Bron: NOS/Stefan Heijdendael

Amber Brantsen aan de slag voor Viaplay

Geschreven door Pieter Jongsma

Amber Brantsen maakt de overstap van de NOS naar streamingdienst Viaplay. Ze gaat voor de streamingdienst het studioprogramma rond de Formule1 presenteren. Wie naast haar aan tafel plaatsnemen als analisten wordt later bekendgemaakt.

Amber Brantsen voelt zich vereerd om Formule 1 in Nederland te mogen hosten. “De sport waar ik van hou – en vele Nederlanders met mij – is nog altijd aan het groeien en ik hoop dat we een nog breder publiek kunnen bereiken”, aldus Brantsen. “Samen met mijn Viaplay-collega’s in andere landen kunnen we bovendien meer kanten van de Formule 1 laten zien dan ooit tevoren. Ik kan niet wachten tot het nieuwe seizoen begint!”

Het Nederlandse sportteam van Viaplay staat onder leiding van Marco Zwaneveld, die op 1 november gestart is als Head of Sports in Nederland. Hij is verheugd om Amber te verwelkomen als het eerste lid van Viaplay’s Formule 1-team in Nederland. “Ambers enthousiasme en passie voor de sport zijn aanstekelijk”, aldus Zwaneveld. “Met het nieuwe reglement, dat vanaf 2022 van kracht is, ontstaan er weer andere invalshoeken en verhalen. Door haar journalistieke achtergrond en nieuwsgierigheid zal Amber de kijkers op de juiste manier weten te boeien en informeren”.