Sharid Alles vertrekt als zendermanager NPO 3FM
Bron: NPO/Michel Schnater

Sharid Alles vertrekt als zendermanager NPO 3FM

Geschreven door Pieter Jongsma

Sharid Alles stopt als zendermanager van NPO 3FM. Alles maakte dit vanochtend bekend en stopt aan het eind van het jaar. Menno de Boer, die eerder de functie bekleedde bij 538 neemt vanaf januari tijdelijk de functie waar. Hij werkt momenteel al voor de zender als freelancer.

Hij zal worden bijgestaan door Erik van Hengstum in de rol van waarnemend adjunct-zendermanager. Erik zal dit combineren met zijn huidige taken als zakelijk manager bij Directie Audio.

In het nieuwe jaar volgt een sollicitatieprocedure voor de definitieve benoeming van een nieuwe zendermanager en adjunct-zendermanager voor NPO 3FM. Sharid haar vertrek heeft onder andere te maken met het conflict dat zich vorige maand afspeelde op de zender. Ze greep in tijdens een uitzending van Timur Perlin, toen een luisteraar de locatie van het concert van Maneskin wou onthullen in ruil voor geld.

In 2018 begon Sharid als zendermanager de zender zat in een moeilijke periode. De luistercijfers daalde en verschillende dj's vertrokken. Nog steeds kampt ze zender met tegenvallende cijfers.