NPO 3FM schrapt derde editie 3FM Serious Request: The Lifeline
Bron: 3FM

NPO 3FM schrapt derde editie 3FM Serious Request: The Lifeline

Geschreven door Pieter Jongsma

NPO 3FM past de plannen voor de derde editie van inzamelingsactie 3FM Serious Request: The Lifeline aan. De zender vindt het niet verantwoord op de DJ's het land in te sturen. "Gezien de huidige coronamaatregelen, waarbij iedereen zoveel mogelijk wordt verzocht om thuis te blijven, is het niet verantwoord om de 3FM-dj's door Nederland te laten lopen en zo luisteraars langs de route te motiveren om in actie te komen voor het Rode Kruis.", zo laat 3FM weten.

De eerder aangekondigde route van Roermond naar Zwolle wordt daarom uitgesteld naar 2021. Sharid Alles, zendermanager NPO 3FM: "Het is ongelooflijk jammer. Ondanks alle zorgvuldig uitgedachte plannen en de intensieve samenwerking met de veiligheidsregio’s om 3FM Serious Request: The Lifeline tóch coronaproof door te laten gaan, zijn we ingehaald door de realiteit en hebben we besloten om de plannen en de route van Roermond naar Zwolle uit te stellen naar volgend jaar."

Toch kunnen luisteraars alsnog geld ophalen voor het Rode Kruis. 3FM komt met een alternatief. Zo is er mogelijkheid om platen aan te vragen tijdens de actieweek  "3FM zet zich natuurlijk in de week voor kerst nog steeds in voor het Rode Kruis om met de opbrengst de hoogspanning van de zorghulpverleners te verlichten en om de verspreiding van corona tegen te gaan. Er zijn een aantal hele toffe ideeën die we snel bekend gaan maken, maar zeker is dat de dj’s 24 uur per dag live radio en online content maken. En natuurlijk hopen we dat zoveel mogelijk mensen vanuit hun eigen thuisomgeving mee doen met 3FM Serious Request: The Lifeline."