Married At First Sight: Kan iemand de navelstreng van Joep doorknippen?
Bron: RTL / NT Visuals / Nander de Wijk

Married At First Sight: Kan iemand de navelstreng van Joep doorknippen?

Geschreven door Laatste update:

Wat gaat het snel dit seizoen. In een tempo a la Max Verstappen trouwt het ene na het andere koppel en de eerste huwelijksreizen zijn begonnen. Tegelijkertijd stappen er nog steeds nieuwe koppels, stijf van de zenuwen, de trouwzaal binnen. De beloofde actie lijkt waar gemaakt te worden en de spanning neemt per aflevering toe.

Het jungle team

Sander en Astrid, het jolige duo met matchende panterprint leesbrillen. De aflevering begon bijzonder ongemakkelijk toen Sander poedelnaakt onder de douche stond, terwijl Astrid in dezelfde badkamer haar tanden aan het poetsen was. As tikte op het raam van de douchedeur en vroeg aan San 'gaat ie goed?' Waarom ze dat vroeg is mij een raadsel. Wellicht wilde ze voorkomen dat Sander het teveel naar zijn zin zou krijgen terwijl hij zijn pielemuis aan het wassen was?

Na het douchen is het tijd geworden voor een excursie. Knus samen alpaca’s voeren. Of is het al-pakkas, zoals onze tortelduifjes het noemen? Hoe ze ook heten, de harige beestjes waren maar wat blij met alle aandacht en vraten zich klem aan de sappige groene blaadjes. De voedertechnieken waren bijzonder creatief. San en As stonden beiden met een knapperige tak groene blaadjes de alpaca’s te voeren. Zo zie je maar dat de televisiewereld niet is wat het lijkt. Blijkbaar krijgen de kandidaten amper te eten, als ze zelfs uit pure nood de blaadjes van de alpaca’s moeten stelen. Voor een theorie die kan verklaren waarom Sander zelfs groene blaadjes op kruishoogte aanbiedt aan alpaca’s met allesverslindende kaken, moet je bij expert Eveline zijn. Dat is meer haar vakgebied vermoed ik.

Ik ken not so goed English

Hebben jullie het gesprek tussen ons olijke stel en de alpaca boerin gezien? Voor degene die het gemist hebben zal ik even een korte samenvatting van het gesprek geven. Astrid staat achter haar al-pakka en kriebelt het diertje liefkozend op zijn rug. Ineens beseft ze dat het dier wellicht kan schoppen en besluit het aan de boerin te vragen. Komt ie… Astrid: 'They gaan niet ehm schoppen?' Boerin/gids: 'We shave them im April every year.' Gelukkig is Sander niet te beroerd om zijn echtgenote te helpen met de conversatie. Sander: 'They don’t hit them with them fiets?'

Het skeeler team

Rowan en Astleigh, het koppel met een gezamenlijke liefde voor skeeleren. De dag na het romantische trouwfeest wordt het stel wakker in de bruidssuite. Het lijkt erop dat de huwelijksnacht rustig verlopen is, getuige het zwarte joggingspak waarmee Astleigh onder het dikke dekbed ligt. Wat zal die jongen het warm hebben gehad. Toch vindt er een heel intiem moment plaats wanneer Rowan de brief van haar schoonmoeder voorleest. Astleigh is zichtbaar geëmotioneerd en het lijkt de band tussen het koppel te versterken.

Lang tijd om na te genieten van dit moment is er niet, want het stel gaat op huwelijksreis. Apart van elkaar vliegen ze naar Sardinië. Astleigh komt als eerste aan en is helemaal in zijn nopjes van de hotelkamer. De hotelkamer maakt veel indruk op onze gentleman en als hij de enorme badkamer ziet lijken de vlinders in zijn buik voorzichtig te ontwaken. Hij mijmert dat ze samen kunnen douchen onder de grote douche en fantaseert over de mogelijkheid om twee of drie extra nachten aan de huwelijksreis vast te plakken.

Romantiek op het strand

Niet veel later ontmoet het echtpaar elkaar op het strand. De begroeting was hartverwarmend en het enige wat nog miste was een viool muziekje op de achtergrond. Verbeeld ik het met of is er ter plekke iets moois aan het ontstaan tussen Rowan en Astleigh? Zou dit het koppel eindelijk het einde zijn van de ‘mislukte-huwelijken-vloek’ van afgelopen seizoenen Married At First Sight? Laten we het hopen voor de experts. 

Het knok team

Joep en Caroline, onze vechtsport fanaten, zijn bijna aan de beurt om het boterbriefje te tekenen. Terwijl de voorbereidingen in volle gang zijn en er niets meer een droomhuwelijk in de weg lijkt te staan, maak ik me zorgen. Ernstige zorgen zelfs. Het voelt niet goed, deze combinatie. De zorgen hebben vooral betrekking op Joep. Vooropgesteld dat ik Joep een heel sympathieke knul vind, vraag ik me af of onze Joep niet nog een beetje te jong is om in het huwelijksbootje te stappen. Qua leeftijd is hij oud genoeg, maar is hij dat ook op emotioneel vlak?

Als een volwassen man praat over koffertjes, hapjes, schoentjes en een wrap met kipfilet in een doosje meeneemt naar zijn bruiloft om te voorkomen dat hij flauwtjes wordt, is dat niet bepaald bevorderlijk voor de sexuele spanning tussen een stel. Ik bedoel, hoe kan je ‘Tarzan & Jane’ sex hebben met een man die samen met zijn moedertje zit te wenen bij een liedje van Willeke Alberti? Ik geloof oprecht dat Joep op in de toekomst ooit een prima echtgenoot zou zijn, maar op dit moment is dat onwaarschijnlijk. Eerst moet de navelstreng nog doorgeknipt worden.

Caroline

Caroline lijkt wel echt aan het huwelijk toe. Ze heeft haar zaakjes voor elkaar en weet wat ze wil. Het lijkt me echter geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. Er zit meer pit in, dan de kijker op het eerste zicht te zien krijgt. Hopelijk heeft de producent van MAFS een goede schadeverzekering, want het zou zomaar een kunnen dat onze paaldanseres die arme Joep met huid en haar verslindt. Hadden we maar een tijdmachine om Joep snel even een paar jaar ouder en volwassener te maken.

Het bloemen-team

Arjan en Maurice, twee natuurliefhebbers in de bloei van hun leven. Tijdens het maken van de trouwfoto’s hadden de heren weinig aansporing nodig om elkaar te kussen. In het begin zat er even een neus klem en moest Arjan zijn best doen om te focussen om het gezicht van zijn echtgenoot scherp te zien. Maar al gauw werd gezoend alsof hun leven er van af hing. Wat zal fotograaf Nander een lol hebben gehad tijdens de photoshoot. Als je weet dat je een stel gaat fotograferen wat elkaar pas een uur kent, is een fanatieke zoensessie waar de vonken er vanaf vliegen wel het laatste wat je verwacht.

Na alle angstzweet van de huwelijksceremonie en klotsende oksels van een verhitte photoshoot, konden de heren even uitrusten voordat het feest zou beginnen. Gelukkig bleek Maurice goed voorbereid. Hij heeft twee schone overhemden meegenomen naar de bruiloft en stelt aan Arjan voor om even op te frissen, deo op te doen en haren te kammen. Het haren kammen zal Arjan vast heel snel klaar mee zijn, maar een schoon overhemd is na alle zenuwen niet overbodig.

Voorstukje

Aan het einde van de aflevering is een voorstukje te zien van de avonturen die het bloemen-team volgende week gaat beleven. In het fragment is Arjan te zien en horen we hem het volgende zeggen: 'Mocht hij nu toenadering zoeken, dan moeten we echt even praten, want dat gaat nu niet.' Beste kijkers, ik weet niet hoe jullie op dit fragment hebben gereageerd, maar hier in huis vlogen de nodige krachttermen rond. Wat is er in hemelsnaam gebeurd? Waar is die kinky passie tussen Arjan en Maurice gebleven? Wat een vreselijke cliffhanger. Hoe kunnen we nu ooit fatsoenlijk slapen deze week wetende dat het 'Zwaard van Damocles’ boven het hoofd van Maurice bungelt?!

Welkom nieuw team!

De gebeden van de kijker zijn gehoord en zijn er nieuwe kandidaten van straat geplukt. Na de teleurstelling van vorige week, de aflevering waarin er geen nieuw koppel werd geïntroduceerd, hebben de experts het deze week helemaal goed gemaakt. Ze hebben toch een hysterisch leuk koppel gevonden! Sonny en Dylan. Twee hyperactieve twintigers die gegarandeerd voor flink wat leven in de brouwerij gaan zorgen.

In vogelvlucht even een korte kennismaking met de mannen. Sonny, de wagenparkmedewerker uit Dordrecht, een enthousiaste hyperactieve persoonlijkheid, die graag in zijn vrije tijd hysterische typetjes speelt in musicals zoals Petty Coat en Hairspray. Hij gaat vier keer per jaar naar Disneyland en heeft als zoveel van curiosa van Disney verzamelt dat zelfs Wibi Soerjadi jaloers op hem zou zijn. Sonny wordt gekoppeld aan Dylan, een 27 jarige hyperactieve storemanager uit Emmen. Dylan is creatief, houdt van kleding ontwerpen en volleyballen. Volgens expert Eveline is Dylan een wat dominanter type, maar ze verwacht dat Sonny dit wel zal waarderen. 

Het stuiter-team

Wat vinden jullie van dit veelbelovende ‘stuiter-team’? De wijze waarop Sonny monogamie in de gay gemeenschap omschreef was in ieder geval bijzonder. Hij had het over 'hoeren en sloeren' en 'op elke straathoek een Sjors met een Sjimmie'. Misschien niet politiek correct, maar het werkte wel op de lachspieren. Ik ben benieuwd met welke uitspraken Dylan ons gaat verrassen. Tot nu toe kwam hij niet veel verder als 'O’jee' x zes.

Experts 

Hoe hebben de experts het gedaan deze week? Met het invoeren van het nieuwe koppel Sonny en Dylan, heeft het hele team experts punten gescoord. Toch zijn er ook minpunten. Liselotte en Radboud waren wederom niet uitgenodigd voor de bruiloft. Is het omdat Eveline de champagne niet wil delen? Liselotte lijkt er niet mee te zitten, maar Radboud heeft wraak genomen. Op slinkse wijze heeft Radboud een geheime backstagefoto gemaakt van Patrick met het blauw notitieboekje in zijn kontzak.

Nadat dit nieuws naar de pers is gelekt, kon Patrick niet anders dan toegeven dat er inmiddels twee notitieboeken in omloop zijn. Om de schade te beperken heeft Patrick met het schaamrood op zijn kaken de inhoud van 1 pagina van het boek vrijgegeven op zijn Instagram. Vermoedelijk zijn er nog veel meer notitieboekjes in omloop en is dit pas het begin...

Voor zover de column van deze week. Wellicht dat het leuk is om volgende week Mister MAFS himself, Carlo Boszhard eens te analyseren? Tips zijn uiteraard van harte welkom.

Niks missen van Married At First Sight 2022? Word lid van onze Facebook-groep!