Ajax favoriet in ontmoeting met Benfica
Bron: UEFA.com

Ajax favoriet in ontmoeting met Benfica

Geschreven door Liam Rensink

Ajax mag vanavond weer aan de bak in de Champions League. Na een historische groepsfase neemt de ploeg van Erik ten Hag het in Lissabon op tegen Benfica. De aftrap van de wedstrijd is om 21.00 uur en is te zien bij RTL7, waar de voorbeschouwing om 20.00 uur begint. 

Benfica 

Benfica kent een moeilijk seizoen met veel dieptepunten. Zo kwam er vorige week een omkoopschandaal aan het licht. De club uit Lissabon zou bijna twee miljoen euro hebben betaald aan oud-scheidsrechter Bruno Paixão. Zowel de club als de scheidsrechter ontkennen voorlopig, maar mocht de omkoping bewezen worden, dan dreigt degradatie voor de Portugese topclub. Het is dit seizoen niet alleen buiten het veld kommer en kwel, want ook sportief gaat het dit seizoen niet voor de wind met Benfica. De groepsfase was voor Benfica weliswaar succesvol door FC Barcelona uit te schakelen, maar in de competitie staat de 37-voudig landskampioen op twaalf punten achterstand van de koploper FC Porto. 

Ajax 

Voor de Amsterdammers gaat het dit seizoen een stuk voorspoediger dan bij de Portugezen. In de Eredivisie staat Ajax inmiddels met vijf punten verschil eerste en kreeg de ploeg maar 5 tegendoelpunten en wisten de Amsterdammers 70 keer het net te vinden. Ook in de groepsfase van de Champions League ging het crescendo met het team van Ten Hag. Ajax wist in een poule met Borussia Dortmund, Sporting Lissabon en Besiktas alle zes de wedstrijden te winnen. 

Het AD voorspelt dat Ten Hag geen reden ziet om zijn opstelling om te gooien voor de ontmoeting met Benfica. Dat zal betekenen dat Gravenberch genoegen moet nemen met een plek op de bank en dat Davy Klaassen aan de aftrap zal staan. Voor Daley Blind zal het vanavond een bijzondere wedstrijd worden, want hij zal de Ajax-speler met de meeste wedstrijden in de Champions League worden. Als Blind vanavond aan de aftrap verschijnt komt de teller op 43 wedstrijden in de Champions League. Op dit moment deelt Blind die eer nog met Jari Litmanen. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Pasveer, Mazraoui, Timber, Martinez, Blind, Alvarez, Klaassen, Berghuis, Antony, Haller, Tadic