Pathé gaat Eredivisiewedstrijden live uitzenden in bioscoop
Bron: Pixabay

Pathé gaat Eredivisiewedstrijden live uitzenden in bioscoop

Geschreven door Pieter Jongsma

Bioscoopketen Pathé gaat Eredivisiewedstrijden live uitzenden in een aantal bioscopen in Nederland. In de 10 bioscopen van Pathé die gevestigd zijn in steden met Eredivisieclubs worden vanaf zaterdag 12 september wekelijks de wedstrijden van de clubs uit die stad vertoond. 

Pathé vertoonde in de voorgaande jaren vaker populaire voetbalwedstrijden, zoals de finales van de Johan Cruijff-schaal, Champions League, EK’s en WK’s. Deze voorstellingen werden altijd zeer gewaardeerd. De Eredivisiewedstrijden zijn nog nooit eerder op deze grote schaal vertoond. Onder andere de wedstrijden van Ajax, Feyenoord, PSV en FC Groningen zijn te volgen bij Pathé.

Doron Kurz, Commercieel Directeur Pathé: “In deze bijzondere tijd waarin veel grote evenementen niet doorgaan of door minder mensen mogen worden bezocht, kunnen wij film-, muziek- en sportliefhebbers toch een unieke ervaring in een veilige 1,5 meter setting bieden. Zo streamden wij deze zomer al concerten en dj sets, en nu komen daar met dank aan FOX Sports ook de live Eredivisiewedstrijden bij. Voetballiefhebbers kunnen op deze manier toch samen met andere fans hun favoriete club steunen. Op het grote witte doek zal de kijkervaring mogelijk nog beter zijn dan in het stadion en zullen de wedstrijden nog beter te volgen zijn. Alleen de geur van het gras zal ontbreken.”