Voorbeschouwing: Nederland favoriet in mogelijk beslissend duel

Voorbeschouwing: Nederland favoriet in mogelijk beslissend duel

Geschreven door Liam Rensink Laatste update:

Nederland moet vanavond proberen om het goede begin van EK een goed vervolg te geven. Oranje trapt om 21.00 uur af in de Amsterdam Arena tegen Oostenrijk. De wedstrijd staat onder leiding van de De Israëlische arbiter Orel Grinfeld.

In de tweede wedstrijd van groep C treft Nederland Oostenrijk. Oostenrijk wist zijn eerste wedstrijd van dit toernooi met 3-1 te winnen. In deze wedstrijd bleek de ploeg van Noord-Macedonië niet opgewassen tegen de Oostenrijkers. De Oostenrijkers moeten het in de wedstrijd tegen Oranje stellen zonder Marko Arnautovic. De voormalig FC Twente speler wist in de eerste wedstrijd nog te scoren, maar gaf dit met een scheldkanonnade richting zijn tegenstander vervolg. Hierdoor heeft de UEFA besloten de speler te schorsen. Verder zijn er weinig aansprekende namen bij Oostenrijkers, maar staat het team veel altijd bekend als een degelijk elftal waar de tendens op het georganiseerd verdedigen ligt. 

Nederland wordt in deze wedstrijd als favoriet gezien net als tegen Oekraïne. Het Nederlands elftal kan tegen Oostenrijk weer beschikken Matthijs de Ligt. De verdediger van Juventus moest door een blessure de openingswedstrijd aan zich voorbij laten gaan, maar inmiddels hersteld. De verwachting is dat Frank de Boer meteen een plek heeft in zijn basiself voor de Ligt. De plek van de Ligt gaat waarschijnlijk ten kosten van Jurriën Timber. De jonge verdediger van Ajax speelde goed in de eerste wedstrijd, maar moet naar alle waarschijnlijkheid toch een pas op de plaats maken. Verder is de verwachting dat de basis niet veel zal afwijken van de openingswedstrijd. 

Bij een overwinning van Nederland lonkt de koppositie in de groep, wat weer gunstig kan zijn voor de volgende ronde. Nederland tegen Oostenrijk zou dus zomaar een allesbeslissende wedstrijd kunnen zijn voor plaatsing voor de volgende ronde van het EK. 

Vermoedelijke opstelling Nederland: Stekelenburg, Dumfries, de Ligt, de Vrij, Blind, van Aanholt, F.de Jong, Wijnaldum, de Roon, Weghorst, Memphis

Vermoedelijke opstelling Oostenrijk: Bachmann, Dragovic, Hinteregger, Friedl, Alaba, Schlager, Ulmer, Lainer, Sabitzer, Baumgartner, Kalajdzic

De wedstrijd Nederland - Oostenrijk is vanavond om 21:00 uur te zien op NPO 1. De voorbeschouwing van de NOS start 20:30 uur. Op SBS6 begint de voorbeschouwing om 20:00 uur.