Vanavond op tv: NPO 1 en RTL4 doen verslag van de uitslagenavond
Bron: Pixabay

Vanavond op tv: NPO 1 en RTL4 doen verslag van de uitslagenavond

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Rob Trip en Simone Weimans presenteren vanavond het programma van de NOS rond de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen. Vanaf een locatie in Nederland doen Rob en Simone verslag van de uitslagen. Eva Jinek en RTL Nieuws slaan de handen in een om verslag te doen van de uitslagen op RTL4.

Malou Petter presenteert in de NOS-uitzending de exitpolls en de uitslagen. Ron Fresen en Arjan Noorlander schuiven in de studio aan bij Rob en Simone om de uitslagen te duiden en de politieke deskundigen Josse de Voogd en Carolien van Ham delen hun inzichten. Er zijn verslaggevers in het land.

Er zijn exitpolls in zeven gemeenten, waar ook verslaggevers zijn. De eerste exitpoll komt rond 21:00 uur uit Nieuwegein, waar ‘gemiddeld’ Nederland stemt en de laatste is om ongeveer 22:30 uur uit Amsterdam. Vanavond vanaf 22:00 uur worden de eerste uitslagen verwacht, uit de kleinere gemeenten.

NOS Nederland Kiest: De Uitslagen is vanavond vanaf 20:30 uur te zien op NPO 1. Jinek & RTL Nieuws, vanavond om 21.30 uur bij RTL4.