Vanavond op tv: Rob Trip en Beau van Erven Dorens presenteren uitslagenavond
Bron: RTL / William Rutten

Vanavond op tv: Rob Trip en Beau van Erven Dorens presenteren uitslagenavond

Geschreven door Daniël Schalk

Nederland gaat vandaag naar de stembus en daar doen de televisiezenders NPO 1 en RTL4 uitgebreid verslag van. Beide zenders komen vanavond met een live-programma rond de uitslagenavond. Rob Trip is de presentator op NPO 1 en Beau van Erven Dorens is samen met Daphne Lammers te zien op RTL4.

De NOS komt met hun urenlange uitzending vanuit het tijdelijke Tweede Kamergebouw. Rob Trip en Simone Weimans bespreken de uitslagen met de bekende duiders van de NOS, zoals Xander van der Wulp en Marleen de Rooy. Malou Petter staat bij het scherm om de uitslagen aan Nederland te presenteren.

Bij Beau en Daphne schuiven in de vertrouwde talkshowstudio in Amsterdam verschillende gasten aan om de uitslagen te bespreken. Vaste gast aan tafel is politiekverslaggever Fons Lambie van RTL Nieuws, die duiding geeft bij de uitslagen. Ook opiniepeiler Gijs Rademaker van het RTL Nieuwspanel schuift aan.

Ook morgenochtend komen NPO 1 en RTL4 met een speciaal programma met de laatste uitslagen. Saïda Maggé presenteert de NOS-uitzending vanaf 7 uur. Malou staat nog steeds bij het scherm en Albert Bos geeft duiding. Op RTL4 presenteren Carien ten Have, Robbie Kammeijer en Frits Wester een programma.

SBS6 heeft haar programmering niet aangepast. Om 20:30 uur is de finale van de miniatuurshow Klein Maar Fijn te zien. Aansluitend zal er in Vandaag Inside uitgebreid aandacht worden besteed aan de eerste uitslagen. Om 22:30 uur volgt Hart van Nederland met het laatste nieuws over de verkiezingsdag.

De uitslagen-uitzendingen van NPO 1 en RTL4 zijn vanavond beide vanaf 20:30 uur te zien.