Paul Witteman stopt met Podium Witteman
Bron: NTR

Paul Witteman stopt met Podium Witteman

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentator Paul Witteman stopt na dit zijn seizoen met het programma Podium Witteman. De laatste uitzending is zondag 15 mei op NPO2. Na acht succesvolle seizoenen stopt Paul Witteman met het klassieke muziekprogramma Podium Witteman.

Paul Witteman: “Met pijn in mijn hart neem ik afscheid van een programma dat me dierbaar is. Ik heb besloten te stoppen omdat het er een goed moment voor is aan het einde van het seizoen en je niet te lang door moet gaan. Bovendien wil ik ruimte maken voor andere werkzaamheden die ongetwijfeld in het verlengde zullen liggen van mijn passie voor klassieke muziek.”

NTR-mediadirecteur Willemijn Francissen: “Podium Witteman is ooit ontstaan vanuit de liefde van Paul Witteman voor klassieke muziek. Deze liefde heeft vorm gekregen in een programma dat acht seizoenen lang elke zondag op NPO2 vele, vaak trouwe kijkers, heeft doen genieten van klassieke muziek en alles wat musici en andere liefhebbers hierover kwamen vertellen. In al die jaren heeft Paul als boegbeeld van het programma een onuitwisbaar stempel gezet op de klassieke muziekprogrammering van de NTR en de Publieke Omroep.” NTR is met de NPO in gesprek over de opvolging van Podium Witteman.