Paul Witteman noemt acht jaar P&W 'bijna ideaal'

Paul Witteman noemt acht jaar P&W 'bijna ideaal'

Geschreven door Pieter Jongsma

Paul Witteman blikt voldaan terug op acht jaar Pauw & Witteman. "Bijna ideaal", zegt de 67-jarige presentator tegen Novum Nieuws over zijn samenwerking met Jeroen Pauw en het team achter de schermen. "Hele goede redacteuren met een goede inborst, humoristisch karakter, goed oog op het nieuws en gesteld op de presentatoren en vice versa."

Witteman is vooral trots op de aflevering die was te zien op Koninginnedag 2009. Eerder die dag reed een auto door een mensenmassa om bij de koninklijke familie te geraken, wat resulteerde in acht doden. "Die dag zouden we geen uitzending hebben, maar toen zijn we snel in actie gekomen en hadden we 's avonds een complete uitzending over dat onderwerp", vertelt Witteman. "De redactie had voor elkaar gekregen dat iedereen die ertoe deed er ook zat."

Op de uitzending op de dag van Nelson Mandela's overlijden blikt de presentator minder blij terug. "Toen zijn we in tegenstelling tot die Koninginnedag er niet in geslaagd om de mensen die ertoe deden op dat moment in de studio te krijgen", aldus Witteman. "Het was kort dag, maar we hadden een lijstje van mensen die we zouden bellen in het geval dat. Het was goed voorbereid, maar op het moment dat het gebeurde waren die bijna geen van allen beschikbaar of te laat."

De VARA-latenighttalkshow is vrijdag voor het laatst te zien, waarop Pauw na de zomer op hetzelfde tijdstip terugkeert met een eigen programma. Witteman verwacht niet in de verleiding te komen zich te bemoeien met de inhoud als hij zijn oud-collega weer ziet op de late avond. "Het lijkt me heel slecht om me daar nog op afstand mee te bemoeien", zegt hij. "Ik weet al heel erg lang dat ik ermee ophoud. Vorig jaar wist ik dat al zeker, dus het kost weinig moeite om eraan te wennen."

De presentator maakte vorige maand bekend te stoppen met Pauw & Witteman, omdat het late tijdstip hem steeds minder aanstond. In de laatste, twee uur durende aflevering blikken de heren terug op de bijzonderste momenten van de afgelopen jaren. Witteman blijft wel actief op de Nederlandse tv en gaat andere programma's maken.

Door: Novum