Talpa bevestigt comeback Vandaag Inside
Bron: Talpa

Talpa bevestigt comeback Vandaag Inside

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zullen vanaf aanstaande maandag weer dagelijks op SBS6 te zien zijn met hun populaire meningenshow Vandaag Inside. Dat heeft Talpa Network donderdagmiddag in een persbericht bevestigd. 29 april besloot Derksen te stoppen, waarna heel VI stopte.

“Naar de uitzending trokken velen de handen van Johan af. Radiostations, theaters en voor zijn gevoel ook Talpa. Wij hebben hem duidelijk gemaakt dat wij hem niet gecanceld hebben, maar dat we wel glashelder stelling namen tegen de manier waarop hij zijn punt duidelijk wilde maken en hoe daar vervolgens op gereageerd werd en met het onderwerp is omgegaan”, zegt tv-directeur Marco Louwerens.

“We weten dat de mannen af en toe op het randje lopen en dat typeert het programma, maar dit was vanzelfsprekend in meerdere opzichten een stap te ver. Johan heeft wat ons betreft duidelijk genoeg afstand genomen van hetgeen er mis is gegaan. De keuze om te stoppen lag bij hem, maar inmiddels is het hem duidelijk geworden dat zelfs de grootste criticasters vinden dat een programma als Vandaag Inside een plek moet hebben in het Nederlandse medialandschap. Die mening delen wij”, aldus Louwerens.