John de Mol wil Talpa aan Britse tv-zender ITV verkopen

John de Mol wil Talpa aan Britse tv-zender ITV verkopen

Geschreven door Daniël Schalk

John de Mol wil zijn productiebedrijf Talpa aan de Britse tv-zender ITV verkopen. ITV heeft laten weten dat zij in gesprek zijn met het productiebedrijf van mediamagnaat John de Mol. Talpa is bekend van de wereldwijde successen The Voice en Utopia.

In 2000 verkocht John de Mol zijn productiebedrijf Endemol aan het Spaanse telecombedrijf Telefónica. Na de verkoop van Endemol werd Talpa Capital nieuw leven ingeblazen. Nu lijkt het er ook op dat De Mol zijn mediabedrijf Talpa gaat verkopen.

“ITV bevestigt dat er exclusieve gesprekken zijn over een overname van Talpa. Deze gesprekken kunnen resulteren in een transactie”, laten Britste media weten. ITV is op zoek naar mogelijkheden om te groeien. De tv-zender probeert dit onder meer door de aankoop van andere bedrijven. Onlangs nam ITV al andere bedrijven over waaronder Letfield Entertainment.

Vorig jaar september werd al bekend dat er verschillende partijen interesse hadden in Talpa, waaronder FremantleMedia en 21st Century Fox. Talpa moet 600 miljoen tot 1 miljard euro opleveren. Het productiebedrijf heeft Bank of America Merrill Lynch in de arm genomen om de verkoop te begeleiden.

Bekijk Utopia op TVblik.nl/utopia