RTL komt met nieuwe voetbaltalkshow
Bron: RTL

RTL komt met nieuwe voetbaltalkshow

Geschreven door Daniël Schalk

RTL komt na de zomer met een nieuwe voetbaltalkshow. Het praatprogramma zal vanaf augustus twee keer per week te zien zijn. Dat laat RTL aan Showbizznetwork.nl weten. De talkshow wordt geproduceerd door Blue Circle. Meer details over het nieuwe sportprogramma maakt RTL later bekend.

Sinds augustus 2021 is de UEFA Champions League te zien bij RTL7. Dit is voor RTL de reden om het opnieuw te proberen met een voetbaltalkshow na het floppen van VTBL in 2019. “We zouden onszelf buitenspel zetten als we de mogelijkheden voor een nieuwe voetbaltalkshow niet zouden onderzoeken wanneer je de rechten voor de Champions League hebt”, zegt een woordvoerder van RTL tegen Showbizznetwork.nl.

Na de overstap van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp van RTL7 naar Talpa probeerde RTL het gat op te vullen met de nieuwe voetbaltalkshow VTBL. De presentatie was in handen van Humberto Tan. VTBL was geen succes. Na vier maanden werd de stekker uit VTBL getrokken.

In VTBL besprak Humberto Tan iedere zondag met verschillende gasten uit de voetbalwereld het laatste voetbalnieuws. Theo Janssen was zijn vaste gast. Na het stoppen van VTBL maakte Janssen de overstap naar NOS Studio Voetbal. Vorige week kondigde hij daar na drie jaar zijn vertrek aan. “Op naar een nieuwe uitdaging”, schreef hij op Instagram. Of Janssen teruggaat naar RTL, is nog niet bekend.

De nieuwe voetbaltalkshow is vanaf augustus te zien bij RTL.