RTL komt met serie met Schoorsteen Pieten

RTL komt met serie met Schoorsteen Pieten

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

RTL stopt met het uitzenden van De Club van Sinterklaas en komt met een nieuwe Sinterklaas-serie met Schoorsteen Pieten, dat heeft een woordvoerder van RTL aan Showbizznetwork laten weten. RTL is dus niet alleen gestopt met Zwarte Piet, maar ook met De Club van Sinterklaas

In 2009 verhuisde De Club van Sinterklaas van de toenmalige kinderzender Jetix naar RTL4. “Wij zenden de Club van Sinterklaas niet meer uit en hebben ook geen deel in de film. Wij komen 14 november met een eigen, nieuwe serie met Schoorsteen Pieten”, aldus de woordvoerder.

Zwarte Piet verdwijnt volledig van de buis bij RTL. In plaats van Zwarte Piet komen zij dit jaar met Schoorsteen Piet, een Piet met een paar roetvegen. De Club van Sinterklaas-producent Tom de Mol Productions zendt nu herhalingen van de Sinterklaas-serie uit op een speciaal YouTube-kanaal.

Sinds 2010 is er, na het afhaken van hoofdsponsor Albert Heijn, al geen nieuw seizoen van de televisieserie meer gemaakt. Wel wordt er elk jaar een nieuwe editie van Het Club van Sinterklaas Feest georganiseerd. Sinds 2012 wordt er in plaats van de serie wel jaarlijks een Sinterklaas-film gemaakt.

De nieuwe Sinterklaas-serie van RTL met Schoorsteen Pieten is vanaf 14 november te zien.

Foto: RTL