Vandaag Inside maakt geen kans op Televizier-Ring
Bron: Talpa

Vandaag Inside maakt geen kans op Televizier-Ring

Geschreven door Daniël Schalk

De meningenshow Vandaag Inside van Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp maakt geen kans op de Gouden Televizier-Ring. Het programma is uitgesloten van deelname omdat voorloper Voetbal International de prijs al heeft gewonnen. Dat laat Televizier aan Showbizznetwork.nl weten.

Televizier wijst naar de reglementen, waarin staat dat televisieprogramma’s die al eens eerder de Gouden Televizier-Ring hebben gewonnen zijn uitgesloten van een nieuwe deelname aan de verkiezing. Dit geldt ook voor identieke remakes, regelrechte doorstarts en spin-offs van het programma.

“Op basis van dit onderdeel uit het reglement heeft de organisatie besloten dat Vandaag Inside niet kan meedoen aan de Gouden Televizier-Ring verkiezing omdat het format te veel lijkt op Voetbal International, wat al eerder de Gouden Televizier-Ring in ontvangst heeft genomen”, aldus de organisatie.

Wilfred, Johan en René speculeerden dinsdagavond in de uitzending van Vandaag Inside op SBS6 over de Televizier-Ring. Het trio vroeg zich af of zij dit jaar weer kans zouden maken op de felbegeerde tv-prijs, omdat Vandaag Inside in hun ogen wél een ander programma is dan Voetbal International.