Top 40 en Qmusic verlengen samenwerking voor lange tijd
Bron: Roos Aalpoel / Qmusic

Top 40 en Qmusic verlengen samenwerking voor lange tijd

Geschreven door Pieter Jongsma

De Stichting Nederlandse Top40 en Qmusic hebben besloten hun samenwerking voor een lange tijd te verlengen. De meest toonaangevende hitlijst van Nederland is daardoor nog zeker tot richting het einde van dit decennium te horen op Qmusic. De Top 40 is sinds 2019 te horen bij Qmusic, daarvoor was het jarenlang te horen bij 538.

Erik de Zwart, voorzitter Stichting Nederlandse Top 40: "Qmusic heeft de Top 40 een nieuw élan gegeven, met onder andere de Top 40 Awards. De wil om toonaangevend te zijn, de liefde voor muziek en de trouwe schare luisteraars zijn daarbij voor beide belangrijke pijlers. Daarom zetten we de samenwerking met veel plezier voort."

Robert Bernink, Algemeen directeur Qmusic: "We bereiken met de hitlijst wekelijks een miljoen luisteraars. Als je aan mensen vraagt naar wat voor muziek ze luisteren, is een veelgehoord antwoord 'Top 40-muziek'. Daarmee is het een genre op zich geworden en een synoniem voor hitmuziek. Dat maakt het de perfecte match met het grootste hitstation van Nederland."