Welmoed Sijtsma presenteert nieuwe tv-show de Bodyguard
Bron: Elvin Boer / Omroep WNL

Welmoed Sijtsma presenteert nieuwe tv-show de Bodyguard

Geschreven door Pieter Jongsma

Welmoed Sijtsma gaat voor Omroep WNL het programma De Bodyguard presenteren. In het programma gaan tien kandidaten met elkaar de strijd aan om de bodyguard van Nederland te worden. In Nederland worden steeds meer journalisten en politici bedreigd en moeten daardoor worden beveiligd.

In de Bodyguard melden tien Nederlanders zich daarom aan voor een intensief trainingsprogramma, dat geleid wordt door Nico Raat en Malcolm Wynter. Deze internationaal gerenommeerde persoonsbeveiligers verzorgen nu al trainingen aan zowel overheids-als commerciële instanties.

In acht dagen zijn de kandidaten onderdeel van selectiemethodes die het uiterste van ze vragen. “De kandidaten gaan de strijd met elkaar aan. Met verschillende opdrachten, op het fysieke vlak maar ook als het gaat ook om opmerkzaamheid, flexibiliteit en incasseringsvermogen”, stelt Sabine Baak namens WNL. De Bodyguard is een afvalrace, waarbij iedere week een persoon afscheid moet nemen. “Met kandidaten die allemaal hun eigen redenen hebben om de bodyguard te willen zijn.”

De Bodyguard is vanaf 31 augustus te zien bij WNL op NPO 3.