Nadir vergelijkt Een Jaar Van Je Leven met Squid Game: ‘Alleen blijven wij hopelijk leven’
Bron: Talpa / William Rutten

Nadir vergelijkt Een Jaar Van Je Leven met Squid Game: ‘Alleen blijven wij hopelijk leven’

Geschreven door Daniël Schalk

Voor de 27-jarige Nadir is er maar één mogelijke uitkomst van de nieuwe SBS6-show Een Jaar Van Je Leven: dat híj over 365 dagen als winnaar de loods verlaat met de hoofdprijs van één miljoen euro. Hoever gaat hij voor de winst? “Ik ben bereid om ver te gaan, maar ik ga geen Gouden Kooi-praktijken uitvoeren”, vertelt de vulploegleider van een supermark in gesprek met Showbizznetwork.nl.

Je zag de kandidatenoproep voorbijkomen, wat dacht je toen?

Het concept sprak mij gelijk aan. Het was iets heel aparts natuurlijk, want 365 dagen spelletjes doen hebben we nog nooit meegemaakt. Dus ik dacht: ‘waarom niet? Wat heb ik te verliezen? Ik ga er gewoon voor.’

Hou je erg van spelletjes?

Ja. Ik ben echt heel competitiegericht, dus ik moet gewoon winnen. Dat heb ik altijd. Ik word ook echt een kind als ik een spelletje doe, ik verander echt. Ik zag mezelf dit gelijk helemaal doen. Met 40 zoveel verschillende type mensen met verschillende gedachtegangen en achtergronden. Ik denk dat het voor hele mooie televisie gaat zorgen.

Je gaat dus altijd voor de winst, maar wat gebeurt er als je verliest?

Dan ben ik ook een kind. Daar kan ik écht van balen. Tegen de mensen om mij heen die in mijn optiek niet gepresteerd hebben zoals ik dat wil kan ik dan ook lelijk doen. Dat wordt dus wel lastig, ja. Maar ik ga niet verliezen.

Hoe begin jij straks aan het spel, heb jij een bepaalde tactiek?

Ik heb voor mezelf al een beetje bedacht dat ik heel afwachtend begin, ik ga echt de kat uit de boom kijken. Je moet natuurlijk echt heel goed weten wie je voor je hebt, wat voor mensen heb je om je heen? Op basis daarvan ga ik analyses en berekeningen maken van: aan welke mensen heb ik het meeste en kunnen mij verder brengen in het spel en welke mensen moet ik op afstand houden?

Aan wat voor type mensen heb jij dan het meeste in het spel?

Ik ben wel echt een leider, dat is iets wat in mij zit. Maar wanneer iemand met argumenten komt waarin ik mij kan vinden, dan ben ik ook bereid om daarin mee te gaan, dat is ook geen enkel probleem. Maar mensen waar ik echt wat aan heb zijn mensen die open minded zijn, dus die bereid zijn om op een andere manier na te denken om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

En op wat voor soort type mensen zit je absoluut niet te wachten?

Mensen die niet open staan voor anderen, dan kom je nooit tot elkaar. Als je jouw eigen visie hebt en denkt dat dat het beste is en je bent niet bereid om te luisteren en gesprekken te voeren met anderen, dan is het onmogelijk om samen een spel te spelen. Dus die houd ik lekker op afstand.

Wat zijn je verwachtingen van Een Jaar Van Je Leven?

Het is zo een nieuw concept dat het echt een hit gaat worden, het zal veel kijkers gaan trekken. Het lijkt ook een beetje op Squid Game, alleen blijven wij gelukkig wél leven.

Dat hoop je.

Dat hoop ik, haha. Dat is natuurlijk nooit een garantie, maar ik ga er wel vanuit. Dus dat wordt wel even spannend, maar ik denk echt dat het top televisie gaat worden. Als je zo lang met 40 mensen op elkaar zit, dan komen er zeker spanningen.

Hoever ga jij voor dat miljoen? Laat je anderen bij wijze van spreken sneuvelen, ala Squid Game.

Ik ben bereid om ver te gaan, maar wel met beleid. Ik ben ook een mens met gevoel, ik heb ook een hart en ik wil niet mensen echt breken. Ik wil wel op een menselijke manier het spel winnen. Ik ben ervan overtuigt dat liefde altijd overwint. Ik ga geen Gouden Kooi-praktijken uitvoeren. Ik wil diepgaande gesprekken voeren over het leven. Ik denk dat dat best wel inspirerend kan zijn voor de kijker.

Je bent een makkelijke prater, het is 24/7 live, jij moet gewoon een eigen talkshow beginnen als je daar zit. Iedere avond met iemand anders een diep gesprek voeren.

Ja, haha. Met jou kan ik wel praten, dat ga ik doen!

Heb je al plannen met die één miljoen euro als je wint?

Ik wil mijn ouders laten hertrouwen. Mijn vader kwam toen hij 23 jaar was uit Marokko naar Nederland en mijn moeder was 19 jaar en toen kwam ik vrij onverwachts, dus zij zijn een beetje vluchtig getrouwd. Ik wil hun laten hertrouwen in het buitenland op een manier die ze verdienen. En ik zou samen met mijn ouders een wereldreis willen maken en het graf van mijn opa in Marokko willen bezoeken. En voor de rest de dingen die voor zich spreken: een autootje, een huis…

Een boot?

Wie weet, haha. Dan mag jij mee.

Een Jaar Van Je Leven is zondag om 21:30 uur te zien op SBS6 en daarna iedere werkdag om 18:20 uur. Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!