Kijkje in loods Een Jaar Van Je Leven: Wat staat de deelnemers te wachten?
Bron: Showbizznetwork.nl / Daniël Schalk

Kijkje in loods Een Jaar Van Je Leven: Wat staat de deelnemers te wachten?

Geschreven door Daniël Schalk

Het genre reality-tv wordt komende zondag naar een hoger niveau getild met de start van Een Jaar Van Je Leven. Maar liefst 75 camera’s zijn de ogen waarmee wij als kijkers een jaar van óns leven de 40 deelnemers kunnen volgen tijdens het avontuur van hún leven. Op woensdag 24 augustus bracht Showbizznetwork.nl in het diepste geheim een bezoek aan de locatie waar het vanaf zondag gaat gebeuren.

Een compleet verbouwde loods op een afgelegen plek ergens in Nederland is het decor van de nieuwste parel uit de koker van Big Brother-bedenker John de Mol. De verwachtingen voor Een Jaar Van Je Leven zijn hoog, net als bij de start van Big Brother in 1999. Zondagavond is op SBS6 de kick-off te zien, waarin de 40 deelnemers de loods zullen betreden. In werkelijkheid deden zij dat gisteren, dinsdag 30 augustus. Allemaal hopen zij er pas 365 dagen later weer uit te komen, als miljonair!

Afgesloten van buitenwereld

De loods staat in the middle of nowhere. Zelfs vanaf de weg waar de loods aan ligt is niets te zien. Om het terrein heen staan grote bomen. Alleen via de toegangspoort kom je het terrein op. Eenmaal binnen valt er nog steeds weinig te zien. Met een hoog hek is de loods afgeschermd van de buitenwereld. De loods was voorheen van een boer. Hij woonde in een aangelegen huisje, waar nu de regie zit.

Voor ons gaat het hek open. Er is een kleine tuin met onder meer een hottub, een basketbalpaal en een tuinkas om groente in te verbouwen. Bij het betreden van de loods kom je als eerste terecht in het leefgedeelte, waar ook de spellen worden gespeeld. Er staan twee hoekbanken, fitnessapparaten en op een groot tv-scherm is te zien hoeveel personen er nog in het spel zijn en wat de stand van de prijzenpot is.

Deelnemers niet back to basic

De loods is stijlvol aangekleed. Aan de rechterkant van het leefgedeelte zijn vier ruime slaapkamers met stapelbedden. Iedereen heeft een eigen kast en onder ieder bed staat een mandje voor de vuile was. Aan de linkerkant is het minder luxe. Hier bevindt zich de keuken, zónder vaatwasser. Naast de keuken is de badkamer met slechts twee wc’s en twee douches. Saillant detail is dat er maar op één plek tegelijk warm water gebruikt kan worden. Afwassen en douchen kan dus niet op hetzelfde moment.

Het wordt voor de deelnemers niet ‘back to basic.’ Ze hadden het zeker slechter kunnen treffen. Het zal voornamelijk dringen worden voor de wc, maar er hoeft niet worden gestreden om warm water zoals in Big Brother. Van de huishoudpot kunnen zij luxegoederen kopen, waaronder ook sigaretten. Als de huishoudpot leeg is kunnen zij geld uit de prijzenpot pakken, maar alles kost dan 25 keer duurder. Degene die het hier het langste volhoudt loopt over een jaar naar buiten met maximaal één miljoen euro.

Een Jaar Van Je Leven is zondag om 21:30 uur te zien op SBS6 en daarna iedere werkdag om 18:20 uur. Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!