Married At First Sight - Match or Mistake: Ik krijg de kledingkast en jij slaapt op de bank!
Bron: RTL / ITV

Married At First Sight - Match or Mistake: Ik krijg de kledingkast en jij slaapt op de bank!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Een stotterend begin van deze aflevering. Wat heeft Mark nou precies gehad met Evelien? Of beter gezegd wat dénkt Evelien dat ze heeft gehad met Mark. Nou volgens mij niet zo veel eerlijk gezegd en het wordt zo langzamerhand  een “Evelienofobietje”

Mark komt er niet meer uit en begint wéér bij “Ja maar voor Evelien en Brian.....” Hallo woppertje, je bent getrouwd met Yvette, die onwijs kalm blijft waarvoor écht mijn respect. Ik had Mark al lang van die bank afgeschopt.

De matchmakers noemen de nieuwe start een nulpunt en daarvandaan moeten ze gaan beginnen. Yvette moet er om lachen (ik ook trouwens) en dan gaan de mapjes open. Mark zegt tot mijn verbazing “LEAVE” maar zijn motivatie laat me bijna van m’n stoel kukelen. Hij wil geen stoorzender zijn voor Evelien en Brian. Goed geluisterd naar je vrouw Mark. Jij snapt het wel. Ga lekker de hele wereld redden en pleasen.

Yvette bevestigd dat ze nú juist éxtra achter haar keuze staat om ook te vertrekken nadat ze deze motivatie van Mark heeft gehoord. Jammer jongens.....jullie móeten blijven. Veel plezier met samenwonen. Wordt vast gezellig.

Samenwonen? Jesse wil zuipen!

Roxy en Jesse belanden samen op de bank en Jesse heeft zich goed vergist in het experiment. Hij moet ineens nadenken en dat heeft ie nog nooit gedaan. Hij wil eigenlijk gewoon zuipen en lekker stappen, Waarop Roxy vraagt: “Ja, maar wat wil ik??”

Nou dát mag Roxy van Jesse wel vaker doen. Tegensputteren, gas geven. Trek hem aan z’n lurven en doe lekker dwars. Jesse houdt er wel van en vindt Roxy wat te lief. Roxy zegt dat Jesse haar nog niet kent. (Dat belooft wat Jesse)

Het mapje gaat open maar wie gaat er beginnen. Dames eerst zegt Jesse, waarop Roxy antwoord “Nou ga je gang Jesse, waar wacht je op”  AUTSCHHHHH . Is dát wat je wilde Jesse, een stoute vrouw? Ik denk dat Roxy een gevalletje “stille wateren” is.

Als blikken konden doden was Feyyaz er nu niet meer geweest.

Het smaakmakers-koppel Deveny en Feyyaz mag plaatsnemen op de bank en het is dat die maar 2-3 meter breed is anders was de afstand nóg groter geweest. Het was al duidelijk dat er niets is tussen die twee. Feyyaz blijft beleefd en deelt nog wat complimentjes uit waar de prinses niet warm of koud van wordt. En dan komt het onderwerp “SPORT” aan de orde.

Deveny wordt al moe van het woord alleen en ik vraag me af of ze de betekenis van dat woord kent. Als Feyyaz er heel beschaafd iets over zegt gaat ze hélemaal los. Haar ware aard komt nu écht naar boven. Wat een enorme sneer zit er op. Als jij WILT zwemmen dan moet je dat gewoon doen MOP. Heb je mijn handje daarvoor nodig SCHAT, nee toch? Nóu dan! En dan dat smoelwerk erbij. 

Gedragsbioloog Patrick haakt er gelukkig op in en probeert haar duidelijk te maken dat ze zijn woorden compleet verdraaid. Kom alsjeblieft van je troon Deveny! Maar de prinses is nog niet klaar en verwijt Feyyaz dat hij al vanaf hun trouwdag kijkt naar andere vrouwen.

Wélke vrouwen Deveny? De hele groep is pas sinds die ochtend bij elkaar. Blaas het toch niet zo op! En ja....hij vindt een paar dames leuk. Ik vind het verbazingwekkend dat hij ze niet alle 6 leuker vindt en zelfs de match-maker-dames zijn leuker dan deze omhoog gevallen diva.

Ze blijft hem ondertussen mop, schat en nog meer mop noemen. Ik krijg zo langzamerhand vlekken van deze kleuter. Begin eens met volwassen te praten voordat je met je vingertje naar een ander wijst.

Feyyaz is met stomheid geslagen over zoveel leugens en weet niet hoe hij het heeft. Het gesprek gaat na afloop in het resort nog verder en Deveny bereikt een kookpunt, kan de discussie niet winnen (no brains) en loopt weg. De weg van de minste weerstand. Wat een verwend blaag. Kan er niets anders van maken.

Dat de diva weg WILT snap ik wel, maar Feyyaz wil blijven. Geniet er van jongen. Er zitten méér leuke vrouwen mét hersencellen in de groep (Terwijl ik dit schrijf ben ik aan het nadenken wie dit dat zouden kunnen zijn) Feyyaz vindt dat hij neergezet is door haar als een “Fuck-boy”

Deveny haar boodschap is duidelijk. Een dikke vette LEAVE met daarachter het woord BYE. De keuze van Feyyaz, daar sta ik wel van te kijken. Hij wil blijven en dat is zéér zeker niet vanwege de prinses.

Seksuoloog Steven vindt dat Deveny een muur om zich heen heeft. Een muur?? Die “vrouw” IS de muur. Knappe vent als je die muur kunt kraken. Mission Impossible! Die vrouw heeft echt geen veiligheid nodig. De man in haar omgeving wel! Run Feyyaz....run....in de armen van bijvoorbeeld Kendall of Anita.

Alle koppels verzamelen in hetzelfde gebouw....SAMENWONEN!

Ik had verwacht dat de koppels zouden gaan samenwonen bij elkaar, maar ze krijgen allemaal een appartement(je) toegewezen in hetzelfde gebouw. Op zich heel slim, want ik heb geen beeld bij een Roxy die bij de mama van Jesse moet gaan wonen.

De stellen bekijken hun appartement. Kendall is blij met het koffiezetapparaat, maar vindt de foto’s maar k*t foto’s want ze lijkt er dik op. De belichting is ook niet goed, nee eigenlijk een waardeloze fotograaf. Rizwan is met zijn “nog maar 28” de slimste en houdt zich stil, maar zijn blik zegt genoeg. Ook maakt ze zich lichtelijk zorgen over de breedte van het bed. Tja de tijd van de honeymoon is voorbij |Kendall.

Deveny lacht spottend om hun trouwfoto's die in het appartement staan en zegt “toen waren we nog nog lief voor elkaar”. Ze vindt het allemaal weer hélemaal niets en het is maar even dat je het weet Feyyaz, de prinses slaapt in bed en jij op de bank!

De enige lovers die écht blij lijken te zijn, dat zijn Toychiro en Laury. Ik ga steeds meer van ze houden.

Wat doe je in een museum Alwin?

Alwin loopt in zijn vrije tijd graag door een museum. “Wat doe je daar dan Alwin? Loop je achter zo’n meneertje aan?” vraagt Anita. Nee zegt Alwin, ik loop gewoon zélf (gelukkig maar dat hij zelf voetjes heeft. Stel dat dat meneertje hem zou moeten tillen)

Nee Anita heeft er niets mee, beetje dom rondkijken enzo. Niet haar ding. Beetje jammer Alwin. Je bent getrouwd met een cultuur barbaar. Ik herken me daar wel in, geef mij ook maar actie in de tent. Highlinen in het Rijksmuseum, dát is pas cool!

Ik leef uit de kast en jij uit de koffer

Dan wordt de kastruimte verdeeld. Nou ja verdeeld....Roxy heeft een riante koffer en mag als eerste de kast indelen terwijl Jesse, ja hoor.....een drankje in schenkt. Nou Jesse. Blijf maar lekker zitten want voor jou is er geen ruimte meer in de kast. Jij mag leven vanuit je koffer. Er valt niets meer in te delen.

Samenwonen = Samen eten

Laury en Toy doen de eerste keer samen boodschappen. Laury is vegetarisch en Toy moet veel ijzer binnen krijgen, lees: VLEES. Dus dat samen eten gaat nog wel een dingetje worden, maar ook hier hebben de tortels goede afspraken over gemaakt. Toy eet 1 dag vlees en de volgende dag vegan. Hij wil hij wel kennismaken met het “groene” leven van Laury, maar dan moet zíj koken. 

In de supermarkt maakt Laury Toy even wegwijs. “Kijk schat, hier liggen de dode dieren”  Voor Toy zou een koe nog wel een beetje zielig kunnen zijn maar een kip is een kip. Duidelijk toch? Ja maar zie je dan niet allemaal dode dieren voor je als je dat vlees ziet?? Nee sorry Laury. Hij ziet een lekkere malse biefstuk die hem aankijkt met een blik van “ EAT ME(AT)”

Geheimen zijn er om te delen

De eerste opdracht glijdt onder de deur door bij een aantal koppels. De biecht week! Een héle week biechten? Nou nee. Ze moeten een geheim delen wat ze anders niet zo gauw zouden vertellen. Nee, daarom heet het dus een GEHEIM.

Jesse vertelt eerlijk aan Roxy waar hij mee zit. Hij komt namelijk nu pas écht los, nu de groep samen is. Of te wel, lekker zuipen en lol trappen. Roxy voelt dat ook. Jesse is meer bezig met lol trappen dan met haar. Maar hij wil ervoor gaan en roept weer “We zien het wel” Lekker duidelijk ook Jesse.

Toy en Laury weten alles wel van elkaar. Die twee gaan zo lekker. Ze hebben zó veel gemeen dat het gevoel alleen maar sterker wordt.

Stop met filmen! Yvette is er éven klaar mee!

Mark en Yvette proberen de draad weer op te pakken en belanden op de bank in de woonkamer. En 3x raden. Het gesprek gaat wéér over het “Evelienofobietje”. Er komt maar geen eind aan. Yvette heeft het gevoel dat ze voor schut staat omdat Mark zich drukker maakt over Evelien en Brian dan over haar.

Mark geeft éindelijk weerwoord, althans hij probeert het, maar komt er al stotterend ook niet tussen. Hij zoekt de kern van hun relatie op en verwijt Yvette, dat zij hem niet heeft verteld dat er op Saint Martin een gesprek op komst was met gedragsbioloog Patrick, waar zíj van op de hoogte was. Foute opmerking Mark om de schuld bij haar neer te leggen. Yvette wordt boos, wil een time out en loopt weg. Ze voelt zich nog steeds / alweer heel erg alleen, waarop Mark zegt “maakt niet uit”....dussss.

Hoe knap vinden ze elkaar eigenlijk?

De andere koppels krijgen een enveloppe onder de deur door geschoven met foto’s. De mannen moeten de 7 vrouwen van het experiment op volgorde van “knapheid” op tafel leggen en vice versa. Dat belooft leuk te worden.

Anita heeft er wel zin in en Deveny lijkt het ook wel grappig te vinden. Deveny zet “haar” Feyyaz” op plek 5. Nou dat had 2 slechter gekund. En Deveny zelf belandt subtiel in het midden. Maar het boeit ze niet wat ze van elkaar vinden. Feyyaz had haar eigenlijk liever op de laatste plek gezet, maar hij blijft wederom beleefd.

Alwin vindt Deveny heel erg puur (Pure ellende bedoelt hij misschien) en geeft aan dat hij meer van blond houdt. Jammer Anita, dat wordt een kleurspoeling. Je belandt op plek 2 achter Kendall maar vóór Laury en als er één blond is dan is Laury het wel. Anita is in alles heel erg teleurgesteld en had op iets anders gehoopt.

Maak je niet druk Anita, Feyyaz heeft je op de eerste plek gezet en Anita is behoorlijk teleurgesteld in Alwin en dumpt hem ergens op plek 3 of 4. Wie weet bloeit er iets moois op tussen Feyyaz en Anita.

Toy duikt de keuken in

Met een gespierd en ontbloot bovenlijf, gaat “schat” Toy de keuken in en Laury kijkt met een wijntje toe. Laury....het woord “schat” mág iets minder. Ik word er wat schaterig van.

De slaapplaatsen worden verdeeld.

Alwin en Anita duiken als een bejaard echtpaar het bed in. Doe jij het lampje uit? Nou welterusten. Voor Deveny is het zo klaar als een klontje dat zij in bed slaapt en Feyyaz dubbelgevouwen op de bank mag liggen.

De andere ochtend wordt de prinses wakker en vraagt mierzoet aan Feyyaz of hij lekker geslapen heeft. Het kreng. Ze zegt letterlijk dat het “pay-back” time is en dat hij maar lekker moet verrotten op de bank en flink veel pijn in zijn rug mag krijgen. Deveny, heb je wel eens gehoord van karma?

Dan maakt ze ook nog een opmerking dat “de pleuris kennelijk is uitgebroken” en dat hij zijn rotzooi op moet ruimen. Maar Feyyaz is duidelijk. Jij wilde de slaapkamer, dus de woonkamer is van mij. Het is mijn gedeelte van het huis dus mijn pleuris. Bye diva.

Feyyaz blijft aardig en zet een kop koffie voor de diva. Hij roert zelfs de koffie voor haar, maar krijgt meteen een tik over z’n vingers. “Kijk uit voor dat geluid” Da’s waar ook...ze heeft MISOFONIE. Ik had het lepeltje zó hard rondgedraaid in de mok dat de bodem er uit was geknald, maar Feyyaz blijft weer aardig en dénkt alleen wat hij er van vindt. Hij pakt de volgende keer wel houten stokjes om te roeren.

Maar iets in me zegt dat Feyyaz niet is zoals hij zich voordoet. Hij is té beleefd. Heeft téveel geduld met Deveny. Is hij wel écht? Of speelt hij een aner spelletje. Het spelletje van de vermoorde onschuld. 

Mark staat bij Evelien met stip op 1

Evelien mag de foto’s op volgorde van aantrekkingskracht leggen en hoe verrassend, Mark staat op 1. Ze zet Brian heel beleefd op 2 en ik snap niet zo goed waarom. Brian kennelijk ook niet. Hij is wat minder beleefd en schuift de foto op de voorlaatste plek. Aiiii....weer een confrontatie met jezelf Evelien.

Dáár wordt Evelien niet blij van en voor de verandering komen de tranen weer. Ze snapt het ook niet, want tijdens de honeymoon zei hij toch écht dat hij wel op haar af was gestapt als hij haar tegen zou komen in de kroeg. Ja, op je af stáppen Evelien. Voor Kendall gaat hij rennen! Brian is wég van Kendall. Hij “Ken da (we)l op vallen. Er zijn er meer Brian, dus pak je kans als je hem krijgt.

Coming up:

Er staat een diner voor 14 gepland en daar gaat het hélemaal fout! Rizwan explodeert. Feyyaz flirt er stevig op los met Anita en wie gaat er met Kendall vandoor?

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!