Married At First Sight - Match or Mistake: Er worden wat appeltjes geschild tijdens de final vows!
Bron: RTL / ITV

Married At First Sight - Match or Mistake: Er worden wat appeltjes geschild tijdens de final vows!

Geschreven door Sonja Koolen-Masseling

Nadat de matchmakers ons bij de laatste aflevering mooi in het ongewisse hebben gelaten, gaat het vandaag dan toch éindelijk gebeuren. De koppels spreken naar elkaar uit of ze een MATCH of MISTAKE zijn. Ik hoop maar dat ze op één lijn liggen. Moet je toch niet aan dénken als de een zegt ‘je bent mijn match’ en de ander roept, ‘sorry jij bent een mistake’.

Net als in mijn allereerste column, waarin ik de kandidaten (bijna) allemaal aan jullie voorstelde, loop ik de stellen nu ook álle 6 af en bij de een zal dit wat meer voeten in aarde hebben dan bij de ander. Er worden wat messen in ruggen gestoken en wat trappen na gegeven en niet iedereen gaat na afloop blij naar huis.

Deveny en Feyyaz. Ze kunnen bést normaal praten

Ons drama koppel komt aan op de plek van bestemming waar ze elkaar de final vows zullen voorlezen. Feyyaz en Deveny lopen richting een kerk, maar de deur zit dicht. Waar is de portier? Mogen ze niet naar binnen? Dit wordt een gevalletje “voor het zingen de kerk niet betreden”. Ze blijven inderdaad buiten staan onder een boom en ik hoop maar dat er geen vogels in de boom zitten die hun “zegen” nog even naar beneden laten vallen. Dát zou pas karma zijn!

De verplichte “je ziet er goed uit” is gezegd en Deveny brandt los. Ik ben voorbereid op het ergste maar ze houdt de eer aan zichzelf en blijft echt 'niet-Deveny-achtig' beleefd. Ze omschrijft Feyyaz exáct zo zoals hij is. Ze kwam voor de liefde maar vertrekt met hoofdpijn. De rekening van het doosje paracetamol krijgt hij via de mail. Maak me gek. De prinses heeft humor!

Feyyaz vindt dat hij het een kans heeft gegeven, maar Deveny begon hem telkens weer te stangen. Hij gaat nu naar de grootste liefde van zijn leven, zijn zoontje. Dat is dan wel weer schattig, maar voor mij ook het enige schattige aan die jongen. Dat ze een ‘mistake in het kwadraat’ zijn is helemaal zoals ik het heb ervaren.

Alwin en Anita. Wat heeft Anita voor Alwin in petto?

Voor deze 2 bjoeties is wél een liefdes prieel opgezet, romantisch aan het water. Nu maar afwachten of het ook zo romantisch uitpakt, want met alleen een kaarsje aansteken kom je er niet. Anita begint práchtig, Alwin MIJN MAN! Ik denk, daar gáááán we dan. Een liefdesverklaring.

Maar al snel komt Anita met de vraag “Alwin, draaide dit experiment eigenlijk om jezelf of om ons? Want wáár was ik?” Anita heeft twijfels over de toekomst. Ze voelt zich niet gezien. Wát?? Anita óók al niet? Wat is dat toch met die vrouwen die zich niet 'gezien' voelen. Hebben de dames onderling té veel contact gehad of hadden (bijna) alle mannen oogkleppen op?

Anita heeft méér nodig. Ze heeft liefde nodig. Een arm om haar schouder(s), iemand de vraagt hoe het met haar gaat. Maar ze heeft ook gezegd niet zo maar weg te zullen lopen. Ze is er namelijk nog steeds. Wél legt ze het vuursteentje om de vonk te ontsteken in Alwin’s handen en hij moet het vuurtje maar aansteken. Eueueh, heb je niet gewoon 2 mensen nodig in een relatie om het vuurtje op te stoken? Maar ze vindt wel dat ze een match zijn.

Alwin zet in met “Wat een toffe ervaring en wát een avontuur” Maar dan zegt hij dat ze niet echt ‘levelen qua interesses’ en dat heeft hij wél nodig. Anders kan hij niet connecten. Hij wéét dat hij niet altijd een luisterend oor is geweest. En hij begrijpt dat ze zich alleen voelde en dat dit niet zijn bedoeling was. Hij vond haar muurtje wel een dingetje. Maar Alwin is wel klaar met 'jagen' en houdt van dansen en dat wil hij niet meer alleen doen. Ook hij vindt ze samen een MATCH! Eind goed al goed....toch???

Final vows vol emotie van een eenzame Yvette

Mark begint met een samenvatting van de trouwdag. Dat hebben we állemaal kunnen zien Mark, hoe mooi Yvette er uitzag en alsjeblieft....niet wéér dat verhaal over Evelien. Daar zijn de final vows toch niet voor bedoeld. Excuses heb je óók al 20 keer aangeboden. Ga je nog iets van toegevoegde waarde zeggen? Nee dus. Hij hoopt op vriendschap. En toen ging je wekker en was je droom voorbij Mark! Het gezicht van Yvette staat namelijk op oorlog!

Yvette windt er geen doekjes om en ja hoor, ze voelde zich......eenzaam. Zúcht! Maar dan gaat ze los. Haar final vows zijn iets minder doorsnee en lief dan die van Mark en ze komt maar moeilijk uit haar woorden.

Ze voelt zich in de steek gelaten door Mark. Zelfs een goede vriend was hij niet. Mark heeft haar laten zwemmen en iedereen was belangrijker dan zij. Mark en de groep tegen de wereld en een verdere vriendschap Mark? Die kun je wel op je buik schrijven want zelfs die vriendschappelijke klik, die voelt ze ook niet meer! Steek die maar in je colbertje.

Feesten Roxy en Jesse samen verder?

Roxy staat in haar práchtige jurk klaar voor een mooie bloemenwand die zo van het bloemencorso zou kunnen komen. Jesse komt uiteraard weer in een foute (witte) broek aangewandeld.

Roxy bijt het spits af. Bedankt voor alles enz enz enz. Wéér een samenvatting van het huwelijk en de reis die ze samen hebben gemaakt. Op papier zijn we een goede match, maar in de praktijk is het wel éven anders. Roxy heeft wél de liefde gevonden, maar dan in zichzelf. Ach ja, als je niet van jezelf houdt, dan kun je ook niet van een ander houden. Sorry Jesse maar wij zijn een mistake.

Jesse is het eens met alles wat Roxy heeft gezegd. Hij heeft er geen seconde spijt, van maar hij feest liever verder met zijn vrienden. Jesse is wél wat wijzer geworden. Gelukkig maar want hij is inmiddels 27! En 3x raden, maar ook voor Jesse is het een mistake.

Evelien wil liever een piloot of chirurg

Mijn hemel, in welke winkel koopt Evelien haar kleding. Ik sta er élke keer weer versteld van. Ik ben benieuwd naar hoe ze hun mistake gaan omschrijven. De spanning druipt er met name bij Evelien van af. Brian kijkt met een gezicht van “Ik ga je met huid en haar verslinden”.

Evelien begint met "lieve Brian" Oké dat klinkt al beter als ‘béste Brian’. Ze geeft aan dat ze samen gevallen en samen opgestaan zijn. Huh? Ik moet éven 16 afleveringen terugkijken. Dat vállen heb ik wél gezien, maar dat opstaan totaal niet. Voor Evelien is het ondanks dat telkens opstaan een mistake...joh!

Brian loopt zich nog nét niet warm en begint met "Béste Evelien” Oeiiiiiiii. Ik ben benieuwd welke kant dit opgaat maar ben een béétje bang dat de beleefde Brian zijn hele frustratie van al die weken in de final vows gaat verwoorden.

Hij begint met “We hebben leuke dingen beleefd, maar toen je zei dat je op welgestelde mannen valt zoals piloten en chirurgen die liefst wat ouder zijn dan jij, toen had je voor mij de deur al dicht geslagen”. 

Piloten en chirurgen Evelien? waar komt dit vandaan? Waarom hebben we dit nooit eerder gehoord? En waarom knik je zo instemmend? Je wist toch dat Brian geen piloot is en er ook geen gaat worden? Alhoewel ik hem wel in een steward pakje voor me zie met die schattige voetjes en zijn beleefde houding. 

En door! “Je was denigrerend en dat schetste voor mij direct een beeld van hoe je bent. Je was alleen als individu bezig of met Mark. Ik moest dealen met jou én Mark. Ik heb iemand nodig die positief is en dat ben jij zéker niet, heel voorzichtig gezegd. Ik zet een punt achter jou"...PUNT!

Brian vraagt nog wel even hoe deze final vows voor haar voelen. Nou, Evelien voelt het als een trap na, maar zegt zoals een goed juridisch medewerken betaamt, dat ze het even moet laten zakken. Ik voel weer tranen aankomen, maar gelukkig gaan wij die déze keer niet zien. Ik ben wel klaar met het vochtgehalte in Eveliens hoofd.

Laury en Toychyro sluiten met een knaller af

Laury is bloedje nerveus. Vóórdat ze ging trouwen met Toy, ging ze er open in en nu weet ze wat er op het spel staat. Ze heeft heel veel gevoelens voor hem, maar Toy is toch wel een man die in zijn boosheid kan blijven hangen.

Toy zit tóch nog wel met het “ik-wil-vaker-en-spannender-sex” verhaal in zijn hoofd en dat maakt het moment toch anders én spannend. Ze staan dan meer tegenóver elkaar in plaats van naast elkaar. Ik kan me toch nauwelijks voorstellen dat hij af gaat haken nu? Echt dát zou ik niet trekken hoor!

Toy zegt dat hij iets wil delen met Lau. Zwanger kán hij niet zijn. Toe, maak het niet zo spannend en zeg gewoon nú al even wat het is. Maar nee hoor, we gaan richting park waar ze elkaar ontmoeten.

Wat ziet Laury er práchtig uit (misschien dat ze Evelien én Deveny een keer onder handen kan nemen wat kleding betreft?) en Toy mag er ook zijn. Ze zijn beiden bloedje nerveus en dan denk ik waaróm? Is er iets wat wij als trouwe fans nog niet weten?

Toy geloofde van jongs af aan in sprookjes, maar hoe ouder hij werd hoe minder hij er vertrouwen in had dat die droom uit zou komen. Toy heeft duidelijk een rugzak en het wordt tijd dat hij die leegt. Op de bruiloft kwam zijn droom aangelopen. Hij voelde meteen de angst dat die droom te mooi was om waar te zijn. Hij heeft het nooit over zijn lippen kunnen krijgen om te zeggen “Ik hou van je”.

Maar die angst is hij nu kwijt! Hij maakt geen keuzes meer uit angst en zegt “Ik ben verliefd op je en wil bij je blijven, ondanks die rare trommels in je huis” Hij zegt het écht en ik ga hélemaal voor gaas terwijl ik het wel 5 keer terug luister. Wat een lief dropje is het toch ook!

Laury loopt al struikelend over de sleep van haar (trouw)jurk naar achterend en begint snotterend aan haar final vows. Ze heeft zich nog nooit zo veilig gevoeld bij een man en heeft zijn hand gepakt en wilde die vervolgens nooit meer loslaten. 'We zijn één team maar er zijn ook minder leuke dingen gebeurd die me erg aan het twijfelen hebben gemaakt'. snotter snotter....

Laury heeft alles tegen elkaar afgewogen, alle obstakels overwogen. Het gebrek aan vertrouwen van Toychyro zit haar hoog en die laatste veegt zijn tranen weg. En dan omschrijft Laury haar volgende zinnen zó mooi! (Ik moest écht ff naar de keuken om tissues te pakken)

Ze zegt: “Ik heb deze week de ruimte nodig gehad om je te kúnnen missen, en om dat gemis toe te laten moest ik mijn eigen angsten aan de kant zetten” (Ppppffff. Ik word een softy) Laury mistte de warmte, de liefde en de knuffels van Toy en hij heeft haar geleerd om het weer toe te laten en haar in te laten zien dat ze het verdient.

Dit komt écht récht uit haar hart! Dat ze een MATCH zijn is denk ik wel duidelijk! Maar Laury hoe noemt Toy je nou? Ik luister het keer op keer terug maar versta “snotter wijffie”, maar als ik ga liplezen wéét ik dat je iets anders zegt. Snotter wijffie dat zal het vást niet zijn. (Ik mis af en toe gedeeltes van de taal anno 2022)

En dan denk ik, zo we zijn er doorheen. We hebben alles gehad. Maar niets is minder waar!

Toy zegt nog een keer ‘IK HOU VAN JOU’ en neemt nog één keer het woord, nadat hij zijn tranen heeft gedroogd. Lau noemt hem haar man en hij noemt Lau zijn vrouw. Maar kennelijk heeft ze al een aantal keren aangegeven dat ze nooit een echt huwelijksaanzoek heeft gehad. Nee dat kán ook niet als je elkaar niet kende voordat je ging trouwen.

Nou dáár gaat NU verandering in komen. De grote Toy gaat op de knieën terwijl hij een rood fluwelen doosje uit zijn broekzak haalt. Laury is in shóck! Toy wat dóe je? Wat doe je?? "Ik wil vragen of je met mij wilt trouwen". ECHT??? NEEEEE....ECHT??????

Ja Laury...Hij vraagt je écht ten huwelijk en ik hoor een luid en duidelijk JAAAAA!!! Voor Laury en Toy is het vanaf dag 1 een droom die uitkomt. Ik gun deze 2 mensen alle geluk van de wereld en hoop dat hun droom nog heel erg lang blijft bestaan.

Bij mij komt nu wel weer de vraag boven borrelen, of de koppels op hun trouwdag ook écht met elkaar zijn getrouwd, of dat ze “in naam van de liefde aan elkaar zijn verbonden”

Nog 1 aflevering te gaan

We maken ons op voor de állerlaatste aflevering waarin de koppels na wéken weer bij elkaar komen. Ex ontmoet ex, de grote “Yvette show” gaat beginnen, wie heeft wie stiekem gezoend en zijn de MATCH koppels nog steeds een match?

Niks missen en meepraten over Married At First Sight? Word lid van onze Facebook-groep!