Eerste toespraak van koning Charles live op NPO 1
Bron: NPO / Jan Willem van Hofwegen

Eerste toespraak van koning Charles live op NPO 1

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

De eerste toespraak van koning Charles wordt vanavond door de NOS live uitgezonden op NPO 1. Dat laat de NPO weten. Koning Charles zal het Verenigd Koninkrijk om 19:00 uur Nederlandse tijd toespreken na het overlijden van zijn moeder, koningin Elizabeth. De uitzending op NPO 1 start om 18:58 uur.

De NOS laat aan Showbizznetwork.nl weten dat de toespraak van de koning met dertig seconden vertraging wordt uitgezonden, zodat de speech van Nederlandse ondertiteling kan worden voorzien. De toespraak wordt in zijn geheel uitgezonden en voorzien van een korte duiding voorafgaand en na afloop.

De Britse koningin Elizabeth overleed gisteren op 96-jarige leeftijd. Door haar overlijden is Charles automatisch koning geworden. Door de toespraak van koning Charles begint het praatprogramma Khalid & Sophie om 19:20 uur. De toespraak is ook te volgen via NPO Radio 1 met duiding van Arjen van der Horst.

In 1952 werd Elizabeth de koningin van het Verenigd Koninkrijk. Begin 2022 vierde ze haar 70-jarig jubileum als vorstin. Ter ere van haar platina jubileum werd er voor Buckingham Palace een groot concert georganiseerd. De Queen was er zelf niet bij, maar was wel te zien in een filmpje met beertje Paddington.