2,7 miljoen kijkers voor Nederlandse Correspondents' Dinner

2,7 miljoen kijkers voor Nederlandse Correspondents' Dinner

Geschreven door Daniël Schalk

Het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner trok woensdagavond 2.725.000 kijkers op NPO 1, goed voor 39,4 procent marktaandeel. In de Beurs van Berlage in Amsterdam vond woensdag, 10 februari, de eerste editie van het Nederlandse Correspondents' Dinner plaats.

In de Verenigde Staten is het Correspondents' Dinner het jaarlijkse hoogtepunt voor de pers, uitgevers, televisiejournalisten, hoofdredacteuren en politici. De president houdt tijdens het Correspondents' Dinner een toespraak waarin hij de pers en de politiek op de hak neemt.

Premier Mark Rutte deed het woensdagavond erg goed. Op Social Media zijn kijkers van het Correspondents' Dinner erg te spreken over de grappige toespraak van Rutte, waarin hij onder meer de oplagecijfers van De Telegraaf en parlementair verslaggever Frits Wester op de hak nam.

Na het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner werden er in de talkshows RTL Late Night (RTL4) en Jinek (NPO 1) uitgebreid nagepraat over de toespraak van Rutte. Naar RTL Late Night keken woensdagavond 862.000 kijkers, terwijl Eva Jinek 814.000 kijkers trok met haar talkshow.