Jan Kooijman presenteert nieuw seizoen van Hij, zij, hen over transgenderpersonen
Bron: KRO-NCRV

Jan Kooijman presenteert nieuw seizoen van Hij, zij, hen over transgenderpersonen

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Jan Kooijman presenteert vanaf volgende maand een nieuw seizoen van het programma Hij Zij, hen. In het programma ontmoet Jan transgenderpersonen in hun dagelijks leven en bij hun transitie. Dat is een lange weg met veel ups en downs. Het is het zesde seizoen van het programma met de eerdere titel Hij is een Zij.

Nieuw in dit seizoen is dat prominente transgenderpersonen als zanger Sam Bettens (trans man), acteur Thorn de Vries (non-binair) en Tweede Kamerlid Lisa van Ginneken (trans vrouw) de deelnemers gaan bijstaan tijdens hun transitieproces. De drie buddies delen hun eigen ervaringen en praten openhartig over onder andere acceptatie, reactie van de omgeving en hun transitie.

Jan Kooijman: “Het was een eer om Sem, San-Loiza, Nathan, Savannah, Frederick en Maria de afgelopen anderhalf jaar te mogen volgen en ik heb enorme bewondering voor hoe dapper en veerkrachtig zij zijn. Ik hoop dat iedereen die kijkt net zo geraakt zal zijn als ik door hun verhalen, want een transitie is en blijft een lange weg, die lang niet altijd over rozen gaat.”

In het programma zien we onder andere Sem, Nathan, Frederick, Daniel, San- Loiza. Ook is Maria terug te zien. Zij was te zien in de vorige series van Hij is een Zij.

Hij, zij, hen is te zien vanaf dinsdag 18 oktober bij KRO-NCRV om 21.15 uur op NPO 3.