Een Jaar Van Je Leven: Love is in the air, maar is dat slim voor je eigen positie?
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Je Leven: Love is in the air, maar is dat slim voor je eigen positie?

Geschreven door Natasja Landman

Elke donderdag laat Natasja haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Nu er iets meer te eten is kunnen de deelnemers ook wat meer ontspannen en daarbij ook naar andere deelnemers kijken. De eerste setjes lijken te ontstaan, maar is dat juist slim of niet?

Het eerste liefdessetje in de loods zijn Bern en Sasha. Bern ging de loods al in met de hoop om iemand te ontmoeten. Hij is zelfs voorbereid vertrokken en heeft in zijn bagage een stapel condooms meegenomen.

De kans is groot dat hij die niet zal gaan gebruiken met Sasha. Zij heeft aangegeven niet eens op tv te willen zoenen, dus die condooms blijven voorlopig in ieder geval in zijn tas zitten. Maar wie weet denkt zij er over een tijdje anders over. Voor nu hebben ze het in ieder geval leuk samen.

Liefdesverdriet

Nadir en Zoe hebben wel al met elkaar gezoend, maar meer dan dat wil Nadir niet. Hij geeft eerlijk aan Zoe toe dat hij haar gebruikt. Zij lijkt dat niet erg te vinden, maar volgens mij hoopt ze gewoon dat hij nog van gedachten zal veranderen.

Nadir geeft toe dat hij echt niets met Zoe wil, sowieso woont zij in Schijndel en komt hij nooit buiten Amsterdam. Bij Zoe veroorzaakte dit wel wat verdriet, zij had het wel zien zitten met hem. En als Nadir dan nog zoenend met Wendy in de hottub zit merk je echt dat zij hem veel leuker vindt dan hij haar.

Een partner hebben in de loods kan positief zijn, maar het heeft ook negatieve kanten. Aan de ene kant is het heel leuk als je iemand gevonden hebt waarmee je het goed kunt vinden, maar als het niet wederzijds blijkt te zijn kom je diegene wel nog altijd tegen in de loods.

Langeafstandsrelatie

Het is ook minder leuk als degene waar jij het heel goed mee kunt vinden besluit de loods te gaan verlaten. Dat is gebeurt bij Tommy-Lee en Mexx. Zij konden het heel goed met elkaar vinden, maar Tommy-Lee besloot naar huis te gaan.

Ik had wel verwacht dat er wat koppels zouden gaan ontstaan, dat is ook logisch als je met zoveel mensen op elkaars lip zit. En de hiervoor genoemde zijn vast niet de laatste die er zullen ontstaan. Bij de dames is het vaak onderwerp van gesprek.

Zij bespreken samen uitgebreid welke mannen hun types zijn. En als ook Erik zich een keer in het gesprek mengt geeft ook hij toe dat er een dame in de loods zit die hij wel ziet zitten. Hij durft alleen nog niet te vertellen wie dit is, maar dat duurt vast niet lang meer.

Ik denk persoonlijk niet dat het een voordeel is voor het spel om iemand leuk te vinden. Voor jezelf is het wel makkelijker en leuker. Dan heb je een maatje die jou door alles heen sleept en waarmee je kunt afspreken om er altijd voor elkaar te zijn.

Setjes wegstemmen

De deelnemers die geen setje zijn zien het ook als een zwakte. Zij willen juist de setjes uit elkaar halen door iemand van een setje weg te stemmen, zodra zij de kans krijgen. Zij hopen met deze tactiek dat de andere persoon dan zelf naar huis zal gaan, omdat deze niet alleen wil achterblijven

Ik denk dat dit een goede tactiek is en dit bij sommige ook zeker het geval zal zijn. Alleen misschien nog niet op dit moment. Er zitten nog zoveel mensen in het spel en ook al verlaat jouw “partner” de loods zijn er nog zoveel mensen die jou kunnen opvangen.

De emotionele band is na een paar weken ook nog niet zo sterk als dat het straks over drie of vier maanden is. Als je dan jouw “partner” kwijt raakt gaat dit veel harder aankomen en dan besluiten er misschien wel mensen om zelf op te stappen.

Ik vraag mij af wanneer ze überhaupt weer iemand kunnen wegsturen, want op dit moment zijn er door alle vrijwillige vertrekken al veel minder deelnemers dan eigenlijk de bedoeling zou zijn op dit moment. Dus als het zo doorgaat mogen de deelnemers pas over een paar maanden weer iemand wegstemmen.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!