Vanavond op tv: Linda de Mol neemt tv-wereld op de hak in comedyserie FIVE LIVE
Bron: Talpa / Roy Beusker

Vanavond op tv: Linda de Mol neemt tv-wereld op de hak in comedyserie FIVE LIVE

Geschreven door Pieter Jongsma

Familiezender SBS6 komt vanavond met een nieuwe dramaserie van Linda de Mol. De serie FIVE LIVE draait om de presentatoren en redactie van de wekelijks goed bekeken talkshow FIVE LIVE. FIVE LIVE is na de misdaadserie Diepe Gronden, die dit voorjaar te zien was, de tweede serie van Linda voor SBS6.

De vaste presentatoren van het fictieve praatprogramma FIVE LIVE zijn Sara Bannink (Linda de Mol) en Roderik van Zuylen (Waldemar Torenstra). Sara en Roderik zijn sinds vier jaar gescheiden en hebben twee puberkinderen Olivia (14) en Pieter (16). Met het oog op de kinderen hebben ze hun gigantische Gooische villa waarin zij eerst samenwoonden opgedeeld in twee woningen met elk een eigen ingang.

De ruzies tussen Sara en Roderik lopen regelmatig hoog op, maar zodra de leader van FIVE LIVE loopt en ze live op zender gaan zijn Sara en Roderik voor de kijkers een gelukkig gescheiden duo dat professioneel hun gasten interviewt en elkaar alles lijkt te gunnen. FIVE LIVE kampt alleen met teruglopende kijkcijfers, waardoor de 55-jarige Sara en de 49-jarige Roderik mogelijk worden vervangen door jong talent.

Andere rollen zijn weggelegd voor Daan Schuurmans, Edwin Jonker, Roos van Erkel, Abbey Hoes, Rian Gerritsen, Lies Visschedijk, Carolien Karthaus-Spoor, Roeland Fernhout, Andriaan Laurano, Nancy Masaba, Kate Bensdorp en Julius Dekker. Het scenario is geschreven door Frank Houtappels en Joan Nederlof.

FIVE LIVE is vanaf vanavond, iedere zondag, om 21:30 uur te zien bij SBS6. Eén dag na de tv-uitzending zijn de afleveringen te bekijken op RTL’s streamingdienst Videoland.