Gijs Rademaker maakt de overstap naar RTL
Bron: RTL / Samuel van Leeuwen

Gijs Rademaker maakt de overstap naar RTL

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Gijs Rademaker maakt de overstap van omroep AVROTROS naar het commerciële RTL. Gijs werkte de afgelopen jaren voor EenVandaag als opiniepeiler. Hij gaat per 1 december aan de slag bij RTL als opiniepeiler en presentator van een nieuw te vormen panel voor RTL Nieuws dat volgend jaar van start gaat.

Gijs zal ook regelmatig aanschuiven bij de talkshows van RTL, wat hij nu ook al regelmatig doet. Ook gaat de opiniepeiler een programma maken voor streamingdienst Videoland. Daarin gaat hij met Maarten van Rossem in de Verenigde Staten op een wonderlijke zoektocht naar bijzondere dinosauriërs.

“Na een mooie tijd bij actualiteitenprogramma EenVandaag is het tijd voor een nieuwe stap. Ik ga met ontzettend veel plezier en energie aan de slag bij RTL! RTL Nieuws is een instituut met een ijzersterke journalistieke reputatie én oog voor wat er speelt bij mensen in het land. Als opiniepeiler en presentator draag ik graag met data en verhalen bij aan hun programma’s”, zegt Rademaker over zijn overstap.

RTL-baas Peter van der Vorst zegt over de komst van Gijs in een persbericht: “Ik ben heel blij dat Gijs Rademaker ons team komt versterken. Met alles wat er gebeurt in onze samenleving, is het waardevol en belangrijk om te weten wat Nederlanders bezighoudt. Via een nieuw panel voor RTL Nieuws kunnen we onder leiding van Gijs dat gesprek met de kijker over tal van onderwerpen dagelijks gaan voeren.”