Vier is te veel uitgeroepen tot slechtste tv-programma van het jaar
Bron: William Rutten

Vier is te veel uitgeroepen tot slechtste tv-programma van het jaar

Geschreven door Pieter Jongsma

Het tv-programma Vier is te veel van SBS6 is uitgeroepen tot het slechtste tv-programma van het jaar. Dat werd duidelijk tijdens de uitreiking van de TV Knollen 2022. De prijzen worden traditiegetrouw een dag voor het Gouden Televizier-Ring Gala bekendgemaakt.

"Vier Is Te Veel was voor heel televisieland een dieptepunt", zo valt te lezen in het juryrapport. "Toen het van de buis ging, was de kijker zo opgelucht dat zelfs een herhaling van Het Roer Om een week later dubbel zo goed scoorde." SBS6 haalde het tv-programma met Sander Lantinga al snel van de buis. Andere programma's die waren genomineerd waren De Dansmarathon, Think Inside the Box en Het Beste Antwoord.

De prijs voor slechtste presentator ging dit jaar naar BNNVARA-presentator Jurre Geluk. "Zogenaamd spannende televisie als Steken & Prikken en De Nationale Kaktest moet Jurre Geluk een rebels imago opleveren, maar wij moeten vooral van hem gapen.", laat de jury weten. VTBL ontving de prijs voor grootste blunder van het jaar. Het werd vorige maand na ongeveer vijf afleveringen vroegtijdig van de buis gehaald. Dit gebeurde na tegenvallende kijkcijfers.