Hoe repareer je korrelige foto’s: Tips en trucs om ze weer tot leven te brengen

Hoe repareer je korrelige foto’s: Tips en trucs om ze weer tot leven te brengen

Geschreven door Redactie

Iedereen houdt van een goede foto, vooral als die van henzelf is. Maar het probleem ontstaat als die perfecte foto in werkelijkheid niet helemaal perfect is. Korrelige foto’s komen vaker voor dan je denkt, en daar zijn verschillende redenen voor. Misschien was de belichting niet ideaal, is je telefooncamera oud en verouderd, of ben je gewoon niet zo handig in het maken van foto's.

Gelukkig voor jou weten wij hoe je korrelige foto’s kunt herstellen en de resolutie verhogen online gratis! Korrel is eigenlijk een effect dat textuur toevoegt aan een foto. Normaal gesproken is het iets wat je zo mogelijk wilt vermijden. Er zijn echter enkele technieken die kunnen helpen de effecten van korrel te verminderen en de helderheid van je foto te vergroten. Van het aanpassen van de belichting tot het aanpassen van de kleuren, lees verder voor alle tips en trucs die je nodig hebt om korrelige foto's te herstellen!

Licht is belangrijk

Licht is het belangrijkste aspect van fotografie. Als je geen goede verlichting hebt, zal je moeite hebben om goede foto’s te maken, welke tips en trucs je ook probeert. Om het beste uit je foto’s te halen, moet je ervoor zorgen dat de lichtbron die je gebruikt schoon en consistent is. Als je binnen foto’s maakt, probeer dan het gebruik van gloeilampen te vermijden. Gebruik in plaats daarvan lampen of zelfs raamlicht, als u de juiste plek kunt vinden. Als je buiten foto’s maakt, zorg dan dat je op een schaduwrijke plek staat. Maak geen foto's in direct zonlicht, want dan zijn uw foto's te helder en missen ze elk detail of elke textuur. Houd rekening met het licht als u uw korrelige foto’s probeert te herstellen.

Gebruik levendige foto’s

Als je korrelige foto’s wilt verwijderen, zijn levendige foto’s een goede optie. Levendige foto’s zitten vol kleur en details. Ze zijn geweldig voor allerlei dingen, zoals berichten op sociale media of zelfs geschenken. Als je een foto van lage kwaliteit gebruikt, is de kans groot dat er korrelige effecten in zitten. Als je daarvan af wilt, probeer dan een levendige foto! Die zijn van veel hogere kwaliteit en hebben geen korrel. Als je al een foto van lage kwaliteit hebt, probeer die dan zoveel mogelijk op te schonen voordat je er een levendig effect op toepast. Zorg er ook voor dat de foto die u kiest een behoorlijk formaat heeft. Je zult hem waarschijnlijk willen gebruiken als achtergrond, dus zorg ervoor dat hij groot genoeg is!

Belichtingsinstellingen aanpassen

Een andere optie die je kunt proberen om korrelige foto’s te herstellen is het aanpassen van je belichtingsinstellingen. Dit helpt om de foto helderder te maken, waardoor hij er minder korrelig uitziet. Het kan er echter ook voor zorgen dat de foto er te helder en uitgewassen uitziet als je het niet goed gebruikt. Om de belichting van je foto aan te passen, ga je naar je bewerkingssoftware. Daar selecteert u de foto die u wilt aanpassen. Eenmaal geselecteerd zie je een optie genaamd belichting. Klik hierop en er verschijnt een nieuw venster. Van hieruit kunt u de belichting en de helderheid van uw foto wijzigen. Als uw foto te helder en korrelig is, probeer dan de belichting te verminderen. Als hij te donker is, verhoog dan de belichting. Misschien moet je er een beetje mee spelen om het precies goed te krijgen.

Pas de kleurinstellingen aan

Hoe zit het met het aanpassen van de kleurinstellingen in plaats van het aanpassen van de helderheid en de belichting? Dit kan een goede optie zijn als de foto te donker is. Als je de helderheid verhoogt, kun je ook de hoeveelheid korrel in de foto vergroten. Dus als u een donkerdere foto wilt met minder korrel, probeer dan de kleur aan te passen. U kunt ook beide doen! Pas eerst de helderheid aan en daarna de kleur. Dit kan u helpen een foto te maken waar u tevreden mee bent. Als je foto te donker is, probeer dan de kleurverzadiging te verhogen. Is hij te helder en korrelig, probeer dan de kleurverzadiging te verlagen. U kunt met deze instellingen spelen om de perfecte look voor uw foto te krijgen.

Draai de foto

Soms is het niet de foto die je gebruikt, maar de manier waarop je hem gebruikt die het korrelige effect veroorzaakt. Als je foto te donker en korrelig is, probeer hem dan zo te draaien dat hij lichter wordt. Dit kan een goede optie zijn als je een foto hebt die te donker is, maar je hebt geen andere foto die je in plaats daarvan kunt gebruiken. Als je foto te licht is, hoef je hem niet te draaien. Probeer in plaats daarvan de instellingen voor helderheid of kleur aan te passen. Een foto draaien kan lastig zijn als je niet over de juiste software beschikt. Gebruik de functie ‘roteren’ en niet ‘omdraaien.’ De foto omdraaien zal hem vervormen, en dat wil je niet!

Voeg een filter toe

Soms is het aanpassen van de instellingen voor helderheid en kleur niet genoeg om de korrel in je foto weg te krijgen. Als dat het geval is, probeer dan een filter aan de foto toe te voegen. Filters zijn een geweldige manier om je foto’s te verbeteren en ze te laten opvallen. Ze kunnen ook helpen om de korrel te verminderen en de foto er beter uit te laten zien. Om een filter aan uw foto toe te voegen, opent u deze in de bewerkingssoftware. Eenmaal geopend selecteert u de optie ‘filter.’ Hier kunt u verschillende filters selecteren die de korrel in uw foto kunnen verminderen. Probeer er een paar uit om te zien welke het beste werkt! Denk eraan dat het gebruik van een filter het uiterlijk van je foto kan veranderen, dus zorg ervoor dat je het nieuwe uiterlijk mooi vindt voordat je de foto opslaat!

Conclusie

Vergeet niet dat niets onmogelijk is en dat je met een beetje geduld en moeite die korrelige foto’s weer zo goed als nieuw kunt maken! Licht is belangrijk, dus zorg ervoor dat je je foto's in een goed verlichte ruimte maakt. Zorg er ook voor dat u de beste kwaliteit camera of telefoon camera gebruikt. Je kunt ook proberen de kleur of helderheid van je foto’s aan te passen, of er een filter aan toe te voegen. Met deze tips en trucs kunt u uw korrelige foto’s in een mum van tijd herstellen!