Een Jaar Van Nona’s Leven: De laatste 100 dagen
Bron: Talpa / William Rutten

Een Jaar Van Nona’s Leven: De laatste 100 dagen

Geschreven door Nona Tolol

Elke woensdag laat Nona haar licht schijnen op Een Jaar Van Je Leven.

Eindelijk! Na twee weken lang als het ongeföhnde zwarte schaap rondgelopen te hebben, zich niet compleet gevoeld te hebben en naar die zelfvoldane, superieure grijns van Erik gekeken te hebben, is voor Wendy De Dag Der Dagen aangebroken. De nieuwe föhn is gearriveerd. En dat heeft nog wel effe wat voeten in de aarde gehad.

Miskleun föhn

Nadat Erik voor een tweede keer aan de slag ging met de soldeerbout, moest het zéker wel lukken. Zei ie. Want het, oh zo noodzakelijke tin was gearriveerd. Hij voelde zich enigszins onder druk gezet toen hij dan óók aan de slag ging. Met een gezicht alsof hij een atoombom aan het ontmantelen was, zat ie aan tafel. Nauwlettend gadegeslagen door zowel Wendy als de overige bewoners.

Eindelijk… vol verwachting drukte hij op de on-knop. Doet ie het of doet ie het niet? Euh… NIET, dus. Zelfs niet toen Erik op het idee kwam om de stekker in het stopcontact te doen. De oude föhn viel niet meer te repareren dus er moest een nieuwe besteld worden.

Als ik Wendy was, had ik lekker zo'n overpriced föhn van Dyson besteld. Aan de prijs te zien, doet ie naast het föhnen ook nog de afwas, repareert de auto, maakt ontbijt en vraagt hoe het met je gaat. Tegelijkertijd met de nieuwe föhn komen ook Wendy's schoenen binnen. Sexy high heels in een kek kleurtje. Héérlijk! Ik houd haar van! (helaas heb ik Shrek-voeten dus verder dan Crocs kom ik niet).

Wijnkenner Babette

Zo grappig trouwens. Ik dacht altijd begrepen te hebben dat Babet Sigaret psycholoog in opleiding was. Ja, weet ik veel. Het zal haar dialect wel zijn maar ik heb haar dus al die tijd gewoon niet goed verstaan!

Ze is geen PSYCHOLOOG maar een VINOLOOG, een wijnkenner, in opleiding! Dat verklaart een hoop. Waarschijnlijk dènkt ze, na de nodige wijntjes ingenomen te hebben, psycholoog te zijn. Dit getuige haar oeverloze gesprekken met Jan en alleman wanneer ze een bakkie op heeft.

Babet wil altijd alles graag weten van iedereen. Of het nu over hun libido, gebrek aan sex of hun huidige relatie gaat. Aan Sasha stelt ze vragen over diens relatie met hulphond Bern. Die Babette, maar over haar rendez vous met Marciano hoor je haar niet.

Zoë is het zat

Zoë ondertussen begint hoe langer hoe meer de valse stiefdochter van Inez Weski uit te hangen. Tegenover Babette had zij zich eerder al laten ontvallen dat ze het managerschap eigenlijk helemaal zo leuk niet vindt. Al die bewoners die lopen te zeuren en constant wat van dr willen. Zo heeft ze niet eens voldoende tijd om haar wimpers vast te lijmen en haar wenkbrauwen zwart in te kleuren!

Ze crasht behoorlijk met Jeff over de aanschaf van alcohol. Voorts roddelt, klaagt, huilt en jammert ze tegen Babette, Isaac en Sasha. Zoë wil iedereen graag tevredenstellen maar helaas, zo werkt het niet, meis. Het is bijna pijnlijk om te zien hoe ze zich in allerlei bochten wringt om Isaac te pleasen. Tegelijkertijd claimt ze ook Babette door zich als een onhandelbaar kind te gedragen.

Wat me ontzettend tegenvalt, is haar geroddel over Wendy en vooral het feit dat Babette daarin meegaat. En dan heeft deze laatste nog niet eens alcohol op.

Nieuwe bondgenoten

Mirthe lijkt in Erik een bondgenoot gevonden te hebben wanneer het over het afkraken van medebewoners gaat. Vooral in het afzeiken van Wendy zijn ze eensgezind. Mirthe heeft het zelfs over 'nasty' en 'egoïstisch' wanneer ze het over Wendy heeft.

Like really?? Erik valt haar natuurlijk bij, want hij rekent het Wendy persoonlijk aan dat hij de föhn niet heeft kunnen repareren. Hij lijkt zich persoonlijk aangevallen te voelen en vindt dat zij heeft lopen stoken tegen de medebewoners. Euh… maar Erik, dat was toch helemaal niet nodig? Jij was tenslotte degene die bij herhaling iedereen, op zelfvoldane toon, verzekerde dat je de föhn kon repareren.

Ach, en zo heeft elke bewoner wel iets. Jammer dat Zoë en Wendy de hottub uitsprongen toen bekend werd dat Erik er in kwam. Jeetje, alsof het monster van Loch Ness erin kwam. Of erger nog; alsof er een uitbraak van de builenpest dreigde. Gooi er wat extra chloor in als het daarom gaat. En wat dacht je van Zoë haar make up? De zuurtegraad van het water gaat spontaan omlaag wanneer zij haar gezicht onder dompelt.

Copa Cabbana

De cabbana echter lijkt een verbroederende werking te hebben. De bewoners hebben het er erg naar hun zin. Sommigen hebben er al overnacht. Helaas geldt dat niet voor Bern en Sasha. Op een eerdere vraag van Sasha aan Bern of hij eens een keer met haar buiten wilde slapen, had hij nee gezegd. Ik kan dat wel begrijpen. Ik zou óók liever tussen twee hongerige ijsberen op een smeltende ijsschots op de Noordpool liggen.

Echter heeft Bern toegezegd om in de cabbana te gaan slapen toen dit hem door een bewoner werd gevraagd. Sasha rekent dit hem zwaar aan. Dus tegen mij zeg je nee en tegen een random bewoner zeg je ja? Zoiets. Typisch. Ik weet zéker dat wanneer zij Bern iets geweigerd zou hebben, om dit vervolgens wèl met Jappie te gaan doen, Bern zijn mond had moeten houden.

Mirthe en Eunice lijken dan toch eindelijk hun wederzijdse frustraties uitgesproken te hebben. Er waren dan wel meerdere gesprekken voor nodig maar de lucht lijkt geklaard te zijn.

Op ramkoers

Intussen wordt er door de bewoners druk geoefend met gebarentaal. Waarschijnlijk als voorbode van een opdracht. Mijn kennis van de gebarentaal komt niet verder dan twee opgestoken middelvingers, dus ik vind het heel knap hoe serieus de bewoners ermee bezig zijn.

In de aanloop naar de laatste 100 dagen tot finish, heeft Isaac een stormbaan of obstacle run georganiseerd. Hahaha, die Isaac, elke bewoner vormt voor hem een obstakel dus dat komt mooi van pas. De obstacle run dient tevens als verdienopdracht. De bewoners moeten trachten in tweetallen de finish te bereiken. Binnen twee minuten. Een bijna onhaalbare opdracht. Ik geloof dat slechts één duo dit heeft gehaald.

Het is ook niet zonder slag of stoot gegaan. Erik haalt zijn rug open. En getuige Eunice haar gekerm en gejammer, moet haar linkerarm geamputeerd worden. Anyway, het was wel een knap staaltje samenwerken van vooral Eunice en Janet en Zoë en Moraima.

The Afterparty

De dag eindigt feestelijk met lekker eten en de nodige alcohol. Dit tot groot *ahum* ongenoegen van Zoë. Ze breekt zowat haar nek om de volgende dag aan Isaac te laten weten dat ze het alcoholgebruik maar onnodig en vooral ‘ordinair’ vindt.

Sorry, ik moest zo lachen toen ik dit hoorde. Van Zuipschuit Zoë of all people. Babette voelt dat Zoë zich tegen het alcoholgebruik heeft uitgesproken en vindt dat maar niks. Middels semi psychologische uitspraken probeert ze zichzelf schoon te praten. Oh ja, want ze stopt per 1 juni met alcohol en roken. We gaan het zien.

Fittie

Erik lijkt extra geprikkeld na het föhn-debacle. Een grappig bedoelde opmerking van Marciano valt dan ook helemaal verkeerd bij hem. Wanneer Marciano dan ook in een discussie verwikkeld is geraakt met Zoey, kan Erik het niet laten om zich ermee te bemoeien. Ja, ja, daar heeft ie héél lang op moeten wachten. Van schrik valt zijn tand er later uit tijdens het eten.

Tussen Moraima en Janet botert het trouwens óók niet. Moraima voelt zich als een ‘conjo’ behandeld door Janet. Deze heeft ongevraagd Mirthe als kookhulp toegevoegd terwijl de afspraak was dat alleen Moraima en Janet zouden koken. Tja… en als Moraima zich eenmaal zo voelt, dan ben je écht de euh… conjo. Óók in gebarentaal.

Niks missen en meepraten over Een Jaar Van Je Leven? Word lid van onze Facebook-groep!