Sam Hagens en Hélène Hendriks nieuwe presentatoren HLF8
Bron: Wessel de Groot

Sam Hagens en Hélène Hendriks nieuwe presentatoren HLF8

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Sam Hagens en Hélène Hendriks worden de nieuwe presentatoren van de talkshow HLF8. Dat heeft Talpa Network laten weten. Het duo neemt afwisselend de presentatie van het programma voor hun rekening. Sam is op woensdag 4 januari voor het eerst als host aan de talkshowtafel te zien. Sam blijft ook werkzaam voor Hart van Nederland. 

De afgelopen weken gingen er al geruchten over de komst van Sam Hagens. Ook Mona Keijzer zou in beeld zijn voor de presentatie. Alleen de screentest van Keijzer zou tegenvallen. “Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar en kijk er enorm naar uit om HLF8 te mogen presenteren. Het team en de studio van HLF8 zijn mij niet onbekend, maar spannend vind ik het wel. Ik neem mijn kennis van en interesse in politiek mee, maar uiteraard komen ook de andere onderwerpen bij mij aan tafel aan bod”, reageert Sam Hagens.

“Ook in het nieuwe jaar is HLF8 een belangrijke waarde in onze programmering”, licht Directeur Televisie Marco Louwerens toe. “We zijn enorm blij dat Hélène als presentatrice aanblijft en we versterking hebben gevonden in de persoon van Sam. Het team van HLF8 heeft de afgelopen periode hard gewerkt om het format verder te ontwikkelen en met deze twee gezichten aan de kop van de tafel zien we het nieuwe jaar vol vertrouwen tegemoet.”

Hendriks presenteert het programma al lange tijd samen met Leonie ter Braak. Alleen maakt ter Braak vanaf het nieuwe jaar de overstap naar RTL. Oorspronkelijk was het idee dat Johnny de Mol de talkshow zou gaan presenteren. Hij in september weten niet terug te keren in het programma.