Patty Brard wil programma à la Waar Is De Mol?

Patty Brard wil programma à la Waar Is De Mol?

Geschreven door Pieter Jongsma

Patty Brard hoopt dat ze voor SBS een programma à la Waar Is De Mol? mag maken. "Dus het komt goed uit dat Johnny is gestopt", zegt Brard tegen Novum Nieuws.

"Ik heb meegedaan en het is zo leuk om te maken. Met iemand op reis, leuke dingen doen en praten." Toch ziet Patty, die onlangs een tweejarig contract bij SBS tekende, wel een probleem. "Ik ben dan wel lang uit de running, omdat je op reis bent."

Voorlopig liggen Brards prioriteiten bij Shownieuws en Show Vandaag, dat in het najaar van start gaat. Dat Brard betrokken werd bij het maken van het nieuwe middagprogramma trok haar over de streep een exclusief contract met SBS te tekenen. "Toen ik gevraagd werd mee te denken over de vooravond, dacht ik: nu word ik serieus genomen. Niet alleen als presentator, maar ook als programmamaker."

Brard werkte jarenlang voor SBS, maar twee jaar geleden werd haar contract niet verlengd. Het afgelopen jaar presenteerde ze voor RTL programma's als Echte Meisjes op de Prairie en Lust, Liefde of Laten Lopen. "Ik kan niet goed de ene week voor het ene team en de andere week voor het andere werken", zegt Brard over de tijd dat ze zowel op RTL als SBS te zien was. Voor SBS deed ze onder meer mee aan Sterren Springen.

Oud zeer zit er volgens Brard niet. "Ik ben met Remko van Westerloo om de tafel gaan zitten om te praten over wat er destijds aan de hand was", zegt Patty over SBS-baas Van Westerloo. "Toen was het idee dat het jonger moest, maar nu blijkt gezelligheid toch de 'key' te zijn."

© Novum