GTST-blog: Julian en Saskia zijn de nieuwe trotse eigenaren van de Koning
Bron: RTL

GTST-blog: Julian en Saskia zijn de nieuwe trotse eigenaren van de Koning

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Saskia vermoedt dat Shanti en Rik haar en Julian ontlopen vanwege de kwestie ‘De Koning’. Shanti en Rik willen niet tegen hun eerlijk zeggen wat ze denken. Als ze s’avonds weg willen gaan omdat ze een afspraak hebben, proberen ze zo onopgemerkt mogelijk langs het huis van Saskia en Julian te gaan. Dit mislukt doordat ze het door hebben. Ze gaan met Rik en Shanti aan de tafel en willen uitleg.

Rik en Shanti geven aan dat ze zich ongemakkelijk voelen over de situatie en vertellen daarna de waarheid: Dat ze hun plan voor de Koning geen goed idee vinden. Saskia voelde dit al aan. Ze balen enorm en zag hun al samen achter de bar staan. Dan heeft Julian een plannetje om nog een poging te wagen. De volgende ochtend gaan ze langs Rik en Shanti en nemen ze mee naar het strandhuisje. Daar vertellen Julian en Saskia hun plan.

Julian heeft gesproken met de eigenaar van het strandhuisje en wil het verkopen aan Rik en Shanti als een vakantie-weekend woning. Met de pacht kunnen ze de hypotheek betalen met de Koning als onderpand. Julian en Saskia laten ze even om er rustig erover na te denken en gaan naar het strand. Als ze even later weer terug komen, hebben Rik en Shanti goed nieuws. Ze hebben ze weten te overtuigen en Julian en Saskia zijn nu de trotse eigenaren van de Koning.

Steen

Jonathan krijgt te horen van zijn zus dat het niet zo goed gaat met zijn moeder. Hij vertelt dit aan Saskia. Laura verrast hem en Henk door Margriet uit te nodigen voor de lunch. Speciaal voor de lunch heeft Laura cheesecake gemaakt. Maar Margriet wordt er emotioneel door, omdat ze heel erg moet denken aan haar overleden man die zo gek was op cheesecake.

Ze geeft aan dat het haar niet zo lukt om het een plekje te geven en dat ze het leven moeilijk vindt op dit moment. Ook heeft ze nog geen steen uitgezocht en vraagt aan Jonathan of hij met haar mee wilt gaan. Jonathan kan alleen geen vrij nemen. Dan vraagt Laura aan Henk of hij niet met haar mee kan gaan. Waarop Henk antwoord dat hij dat met alle liefde wil doen.

Cruiseschip

Stanley raapt de moed bij elkaar om Bing te gaan vertellen dat hij met hulp van Marwan weer aan het werk gaat. Hij vertelt het en Bing zegt dat hij het leuk vindt voor hem. Stanley is opgelucht. Later belt Bing Luuk op om te vragen of hij langs kan komen. Tegen hem vertelt hij dat hij het een slecht plan vindt en dat Luuk ervoor moet zorgen dat Stanley niet aan het werk gaat. Wanneer Stanley en Marwan thuis zijn en Demi langskomt met Tom, hebben ze nieuws voor haar.

Marwan gaat samen met Stanley voor een paar maanden op een cruiseschip naar de Bahama’s als persoonlijke assistent van Stanley. Demi is even verbaasd over dit nieuws, maar maakt Marwan duidelijk dat als hij gelukkig is zij ook gelukkig is. Bij het Koningsdagfeestje in de Koning vertelt Marwan dit ook aan Henk. Die vindt het niet kunnen dat hij Demi met Tom alleen laat. Dit zet Marwan aan het denken en komt tot een heftig besluit. Hij gaat toch niet mee en laat dit Stanley weten.

Opa en oma

Nina en Bing zitten met hun kinderen in de Koning. Nola, Manu en Max missen het contact met opa en oma. Ze hopen dan ook dat Nina het gaat bijleggen met Janine. Nina gaat met de kinderen naar Ludo en Janine om ze daar een paar uurtjes te laten. Samen met Bing gaat ze lunchen in de Rozenboom. Als Nina de kinderen wil ophalen, hebben ze het nog te erg naar hun zin en willen ze niet mee. Daarom bied Janine Nina een kopje thee aan.

Nina gaat op het aanbod in en kijkt naar haar kinderen die nog druk bezig zijn met spelen. Wanneer Ludo thuiskomt, staat Nina op. Ludo geeft aan dat hij het onprettig vindt dat hij niet welkom is in zijn eigen huis, waarop Nina zegt dat ze alleen maar de kinderen kwam halen en het niet meer zal gebeuren. Na dit gezegd te hebben vertrekt ze met de kinderen. Janine geeft Ludo later de schuld dat Nina weg wilde. Nina begrijpt niet dat Ludo haar niet bedankte dat ze de kinderen had gebracht.  

Punt uit

Linda maakt zich zorgen over haar relatie met Luuk en gaat naar Janine. Die adviseert haar om Luuk mee uit eten te vragen. Maar wanneer ze afspreken is Luuk eerst nog met hele andere dingen bezig. Linda geeft het op en gaat weg. Wanneer het Koningsdag is wil Linda dit graag met Luuk vieren. Maar Luuk wil gaan strandvissen, dus gaat Linda naar hem toe met een lekkere dingen voor een romantische picknick. Luuk is verrast en geniet samen met haar van al het lekkers.

Wanneer ze terug op de boot zijn stelt Linda voor om samen naar de Koning te gaan voor het Koningsdagfeest te gaan. Luuk geeft nogmaals aan dat hij niet van Koningsdag houdt en vindt het niet nodig om alles samen te doen. Dan vraagt Linda aan of Luuk met haar wilt trouwen. Luuk is hierdoor nog meer in de war en vertrekt. Linda besluit in d’r eentje naar het Koningsdagfeest te gaan. Dan komt Luuk ook naar de Koning en probeert het gesprek aan te gaan met Linda. Dit gaat erg moeizaam, omdat ze er allebei anders in staan. Dus vind Linda het toch beter om er een punt achter te zetten.

GTST is van maandag tot en met donderdag om 20:00 te zien op RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!