GTST-blog: Wie overleven de kettingbotsing na bruiloft Henk en Laura?
Bron: RTL

GTST-blog: Wie overleven de kettingbotsing na bruiloft Henk en Laura?

Geschreven door Marietta Willems Laatste update:

Elke vrijdag blikt Marietta terug op de voorbije week in GTST.

Nina en Bing leggen Manu uit dat Monica heel graag met hem wilt afspreken. Manu geeft aan dat hij haar niet wil zien. Wanneer Bing en Manu terug komen van voetbal en Manu naar Stefano loopt, vraagt Manu aan hem of hij Monica kent. Later legt Stefano uit aan Bing en Nina dat hij het idee heeft dat Manu zijn moeder wel graag wilt zien, maar dat hij dat niet doet om Nina een plezier te doen. Stefano maakt Nina duidelijk dat Monica haar nooit zal vervangen en dat zij zijn moeder is.

Nina en Bing gaan nog is met Manu praten en zegt dan dat hij Monica wil zien. Toch vind Nina het ingewikkeld. Bing belt Monica op en later gaat hij met Nina en Manu naar BOKS waar ze hebben afgesproken. Manu ontmoet Monica en weet eerst niet zo goed wat hij moet zeggen. Maar dan gaan ze met z’n tweeën aan een tafeltje zitten en hebben ze een leuk gesprek. Bing en Nina zitten toe te kijken. Na het gesprek vraagt Manu of Monica bij zijn volgende voetbalwedstrijd mag komen kijken. Bing en Nina vinden het goed en Monica bedankt hun voor de ontmoeting met Manu.

Als Shanti en Rik te horen krijgen dat de fundering van de Koning aan vervanging toe is en dat dat waarschijnlijk €6000 gaat kosten, schrikken ze behoorlijk. Ze spreken samen met Saskia en Julian in de Koning om dit te vertellen en tot een oplossing te komen. Dit gaat alleen nogal stroef. Als Julian het idee heeft om Jonathan weer in te schakelen, is Shanti het hier eigenlijk niet mee eens. Maar toch stemt Shanti in en komt Jonathan.

Die geeft aan dat hij langs gaat bij de verzekeringsmaatschappij en dat hij de rechten en de plichten daarvan gaat checken. Ook zegt hij tegen Shanti dat ze een kopie moet sturen van haar Polis. Dan zegt Saskia dat ze de pacht overeenkomst naar hem toe gaat sturen. Shanti snapt dit niet en voelt zich belazerd. Saskia legt uit dat ze schrikt van de situatie waar ze in zitten en dat ze wil weten wat de opties zijn en wie er verantwoordelijk is. Ook laat ze weten dat ze Rik en Shanti niet in de steek laten.

Verrassend etentje

Julian heeft een tafeltje in de Rozenboom gereserveerd voor Saskia. Ze gaat in haar eentje daar eten. Met goede moed vertrekt ze naar de Rozenboom. Alles begint goed, maar dan krijgt ze een angstig gevoel en denkt ze dat iedereen naar haar zit te kijken. Dit is natuurlijk niet zo en Saskia geniet van haar avondje. Na een tijdje alleen te hebben gezeten, komt ze Linda tegen. Die wil graag even wat kwijt, maar Saskia verzoekt haar vriendelijk om ergens anders te gaan zitten vanwege haar experiment.

Op dat moment komt Marcel met een wijntje van een man die aan de bar zit. Hierdoor laat Linda haar alleen en gaat ergens anders zitten. Als Janine bij haar komt zitten, vertelt Linda dat ze denkt dat Julian en Saskia een open relatie hebben. Wanneer de man weer vertrekt, besteld Saskia een dessert. De rest van de avond geniet Saskia en besluit zo om toch een vakantie te gaan boeken.

Omdat Steef en Demi hun laatste examens maken, willen Julian en Saskia gaan gourmetten met de familie. Wanneer Merel de uitnodiging krijgt, geeft Stefano aan dat hij heel graag mee wil. Merel twijfelt of dat wel een goed idee is. Als een andere afspraak van Stefano niet doorgaat, probeert hij nog een keer Merel over te halen. Uiteindelijk lukt het hem dan toch en gaat hij zich omkleden. Ze vertrekken samen naar het huis van de Verduyntjes. Wanneer iedereen al aan tafel zit en hun binnenkomen is iedereen even verbaasd.

Merel vraagt of haar vriendje mee mag eten. Saskia doet net alsof ze het leuk vindt. Stefano gaat aan tafel zitten en dan begint het gourmetten. Julian geeft een mooie speech en Demi en Steef hebben nog verrassend nieuws. Steef gaat zich inschrijven voor de studie HBO rechten en Demi voor HBO verpleegkunde. Wanneer ze klaar zijn met gourmetten en Demi en Steef gaan feesten. Blijft Saskia alleen met Merel en Stefano. Als Stefano ook weggaat, laat Merel weten aan haar moeder dat hij echt heel leuk is. Saskia zegt dat dat best kan zijn, maar dat ze Stefano niet op de bruiloft wilt zien.

De bruiloft

Wanneer Luuk bij Henk en Laura is geweest omdat ze ziek zijn, komt Linda langs. Ze wil graag wat voor hun betekenen, maar Henk en Laura willen liever gaan slapen. Wel heeft Laura nog een ander klusje voor Linda, namelijk de trouwpak van Henk ophalen. Linda doet dit met alle liefde. De volgende dag komt Linda met de trouwpak van Henk binnen en geeft commentaar op dat de kleur verkeerd is. Henk reageert fel terug en zo ontstaat er een flinke ruzie tussen de twee. Laura wordt er wakker van en vraagt zich af wat er allemaal aan de hand is.

Boos gaat Linda naar Janine en daar wordt ze gebeld door de cateraar. Woedend vertelt ze aan de cateraar dat Henk nou voortaan alles regelt en zij haar handen ervan af houdt. Janine gaat langs bij Henk en wilt met hem erover in gesprek. Henk denkt dat Linda haar heeft gestuurd. Het lukt Janine niet om Henk zover te krijgen dat hij zijn excuses aanbiedt. Wanneer Henk en Laura weer helemaal opgeknapt zijn, wordt Henk gebeld door de cateraar. Laura vindt dit raar, want Linda zou dit regelen. Ze wil Linda bellen, maar Henk houdt haar tegen en vertelt wat er gebeurd is en dat Linda niet meer hun Weddingplanner is.

Laura laat duidelijk dat ze moe wordt van zijn koppigheid en eist dat Henk zijn excuses gaat aanbieden. Henk piekert er niet over en Laura zegt dat hij onmogelijk is. Ze wil dat Henk bij Saskia gaat slapen voordat ze dingen tegen elkaar zeggen waar ze spijt van krijgen. Henk vertrekt richting Saskia. Eenmaal daar komt Linda langs en biedt haar excuses aan. Samen met Laura gaan ze aan tafel en biedt ook Henk zijn excuses aan. Het is weer goed tussen hun en Linda gaat naar huis.

Cliffhanger

Dan is de dag aangebroken: Henk en Laura gaan trouwen. Als Henk aan Laura vraagt of ze er klaar voor is, geeft Laura aan dat ze een gek gevoel heeft. Linda voelt zich niet lekker en heeft zich verslapen. Toch is ze nog optijd. Margriet gedraagt zich vreemd. De avond van tevoren vroeg ze aan Jonathan of hij het cadeautje wil overhandigen en dat het beter is dat ze niet komt vanwege dat ze haar man heel erg mist. Ze komt toch op de bruiloft, maar heeft het niet naar haar zin. Verder heeft iedereen er heel veel zin in en volgt er een hele mooie bruiloft.

Nadat ze getrouwd zijn gaan ze met z’n allen naar de party boot en gaat het feestje daar door. Er worden leuke foto’s gemaakt en Henk treedt nog speciaal voor Laura op. Dan wordt het Margriet teveel en gaat ze naar buiten. Op de kade denkt ze dat haar overleden man daar staat. Jonathan gaat achter haar aan en Margriet wilt heel graag naar huis. Hij besteld een taxi voor haar en ze vertrekt. Als alle festiviteiten afgelopen zijn, rijden de Meerdijkers achter Henk en Laura aan op weg naar huis.

Maar tijdens het rijden op een mistige weg, komt Margriet ineens tevoorschijn op de achterbank bij Henk en Laura. Henk en Laura schrikken zich rot. Margriet trekt keihard aan de rem en zo ontstaat er een groot ongeluk. Alle auto’s botsen tegen elkaar op. De auto van Luuk en Linda slaat zelfs meerdere keren over de kop en de auto van Merel en Stefano knalt tegen een boom. Nu is de grote vraag: Wie gaat dit overleven? We zullen het weten in het volgende seizoen!

GTST is vanaf 28 augustus weer terug op tv bij RTL4. Op de hoogte blijven over GTST én meepraten? Word dan lid van onze Facebook-groep!