Viaplay komt met documentaire over Frank Masmeijer
Bron: Jeroen Nieuwhuis

Viaplay komt met documentaire over Frank Masmeijer

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Viaplay komt vanaf volgende maand met een documentaire over de gratie die is verleend aan Frank Masmeijer. Dat heeft de streamingdienst laten weten.

De documentaire belicht het leven van voormalig tv-presentator Frank Masmeijer, die in 2014 werd gearresteerd op verdenking van drugshandel. De media raakten niet uitgepraat over deze zaak, die leidde tot een veroordeling van 9 jaar gevangenisstraf en een boete van 90.000 euro.

Toen Koning Willem Alexander op 20 juli 2022 Frank Masmeijer gratie verleende kwam dit voor het publiek en Frank zelf als een grote verrassing. Regisseur Roy Dames (‘Foute Vrienden’ en ‘Max, een leven in TBS’), duikt op de voor hem kenmerkende wijze in het leven van de ooit zo geliefde showmaster en de mensen om hem heen.

Hij gaat op zoek naar het ware verhaal en probeert antwoord te krijgen op de vragen waar heel Nederland benieuwd naar is: ‘Hoe heeft het zover kunnen komen met deze voormalige profvoetballer, zanger en tv-persoonlijkheid?’ De documentaire volgt Frank in het jaar na zijn vrijlating uit de gevangenis en zijn weg terug naar de maatschappij.