Het Perfecte Plaatje Op Reis: Op safari in de stad
Bron: RTL / William Rutten

Het Perfecte Plaatje Op Reis: Op safari in de stad

Geschreven door Sandra Groenescheij Laatste update:

Fotograaf Sandra van Focus Fotografie bekijkt Het Perfecte Plaatje Op Reis door háár lens.

Deze week was het aan de fotografen om een totaal ander genre aan te pakken. Ze gingen aan de slag met architectuur fotografie, in combinatie met hele stoere modellen. Deze modellen konden bijzondere poses aannemen, wat er natuurlijk fantastisch uit ziet op een foto, met veel lijnen. Uiteraard kennen deze modellen de omgeving, dus dat ze hierbij kiezen voor dezelfde locatie, is bijna onvermijdelijk. Hier kun je natuurlijk op twee manieren mee om gaan, maar bij Rick en Tatum verliep dit toch wel ietwat kinderachtig.

Uiteraard vind ik wel dat je begrip kunt hebben, wanneer de ander al de hele week min of meer geveld is door buikgriep en zich absoluut niet optimaal voelt. Zeker wanneer hij dan ook, al is het met een paar seconden, eerder op de locatie aanwezig is. Dames gaan voor, is dan ook een beetje kinderachtig en zeer ouderwets Tatum.  Natuurlijk baal je als een ander het plekje in pikt, die jij in gedachten had, maar het had ook zeker anders gekund. Ach, zo zie je maar weer, het is en blijft een wedstrijd. Uiteindelijk heeft Rick dan ook maar middelmatig gescoord, maar gezien hoe hij zich voelde, vond hij het waarschijnlijk prima om in het midden te blijven. Volgende week zien we wel verder.

Wat is architectuur en wat niet?

Daar hadden enkele van de fotografen toch wel moeite mee. Natuurlijk is een trap ook wel onderdeel van architectuur, maar wanneer deze er niet uit springt, zou ik hier ook zeker niet al mijn geld op inzetten. Numidia en Leontien hadden duidelijk ook hetzelfde plan, maar hebben elkaar hierbij totaal niet gehinderd en hebben het concept zelfs op twee verschillende manieren uitgewerkt. Zo kan het natuurlijk ook.

Al met al eindigen de dames weer hoog deze week, op Eloïse na, die ook deze keer weer een totaal verkeerde keuze maakte met haar foto keuze. Ergens snap ik de keuze voor die locatie, maar ook daar zaten echt veel gavere poses tussen dan het zwembad 'bommetje' wat ze nu liet zien. En Wildebras, vergeet de volgende keer niet te kijken naar de uitdrukking op het gezicht van je model. Deze zag er uit alsof hij geen stap meer kon verzetten en het totaal niet meer naar zijn zin had. Lijkt me toch niet helemaal nodig wanneer ze dit soort shoots gewend zijn.

De volgende dag gaan ze met z'n allen op safari. Niet het soort safari waar ze op hadden gehoopt waarschijnlijk, tenslotte denk je bij Afrika vooral aan wilde dieren, waar je naar op zoek gaat in een jeep, maar een stadssafari. Met modellen die als 'wild' dier waren ge-bodypaint. Hoe je het ook went of keert, sommige modellen zijn gewoon makkelijker dan andere. Heb je liever een luipaard of een slang?

Op zich hadden ze allemaal, ok bijna allemaal, wel een goed idee hoe ze dit tot stand wilden brengen. Waar Tijl vaak vooral een hoop irritatie mee brengt voor de kandidaten, had hij hier toch wel een aantal aardige tips. Jammer Rick, dat je hier niet op dat moment wat mee hebt gedaan, want wanneer je beter het gebouw in beeld had weten te brengen, was je vast en zeker minimaal als tweede geëindigd. Numidia heeft een goed oog, maar haar eigen onzekerheid neemt het soms een beetje over.

Keuzes, keuzes, keuzes

In dit geval begrijp ik de uitslag van de jury niet helemaal. De foto van Numidia vond ik ook erg mooi en mocht zeker de winnaar zijn van deze ronde. Maar de foto van Tatum daarentegen, snapte ik niet. Smaken verschillen zullen we maar zeggen. Ik had hier dus toch de foto van Rick op de tweede plaats gezet, of anders die van Leontien. Je kunt wel merken dat ze gewend is met dat soort lui om te gaan, want het interesseerde haar totaal niet wat er werd gezegd, ze deed gewoon lekker haar ding.

Wanneer de straat iets leger was geweest en met een iets ander standpunt, had ze zeker beter gescoord. Maar ik zie haar de finale wel halen op deze manier. Wildebras zat er weer eens totaal naast. Het hele concept was niet goed doordacht, maar ook nog eens slecht uitgevoerd. Een slang blijft wel een stukje lastiger dan een rechtopstaand beest natuurlijk.

En wederom gaat Eloïse met de keuze van haar foto, de mist in. En dat vind ik echt heel erg balen. Want hierdoor wordt ze onder haar kunnen beoordeeld en is zij degene die het strijdtoneel moet verlaten. Fototechnisch is ze echter een stuk beter dan Wildebras, die deze aflevering van mij echt wel naar huis had gemogen. Niet vanwege zijn toch wel ietwat drukke aanwezigheid, maar echt omdat Eloïse gewoon betere foto's maakt dan hij. Maar ja, als je je beste foto's er niet uit weet te halen, dan is daar ook wel weer wat voor te zeggen. Erg jammer dat je moest gaan Eloïse, ik vond je een leuke, lieve en rustige kandidaat met enorm veel potentie. Blijf fotograferen!

Meepraten en je eigen perfecte plaatjes delen? Word lid van onze Facebook-groep!